ZSV- SV Deurne 0-0

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 15 april 2018 00:00

Beide ploegen wilden niet verliezen. Als gevolg van de kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax viel het aantal toeschouwers bij de Deurnese derby tussen ZSV en SV Deurne wat tegen. Beide teams speelden vanuit de controle en omdat er geen goal viel bleef de echte derbysfeer uit.

Na een aftastende beginfase ontstonden er tussen de 10 en 15 minuut diverse kansen te noteren.

Eerst was het Kevin van den Broek die in kansrijke positie net naast het doel van SV Deurne mikte. In de tegenstoot schoot Maarten Vos net iets te slap in om de keeper van ZSV in de problemen te brengen. Kort daarna een scrimmage voor het doel van SV Deurne, die verdedigend werd opgelost.

Een vrije trap van Gregory Lammers werd door Stefan van der Werf verlengd, waarna Harm van der Steen op een haar na doel trof. Ondanks dat ZSV in de eerste helft de bovenliggende partij was, waren de echte kansen voor beide partijen in evenwicht.

Na de pauze keerde Harm van der Steen niet terug als gevolg van een kort voor de rust opgelopen hoofdwond, hij werd vervangen door Ruhendry Martina. Direct na de rust was Stefan van der Werf dicht bij een treffer na goed doorzetten op de keeper van ZSV.

Daarna kreeg ZSV een paar goede mogelijkheden de score te openen uit door Deurne onnodig weggegeven vrije trappen. Davy Althuizen raakte de paal en Erwin van de Broek zag een inzet met een katachtige redding van Joost Bukkems slechts tot een corner leiden. Deurne kon daar een afstandsschot van Maarten Vos tegenover stellen. Bij Deurne kwam Jan Kuipers nog in het veld voor de tegenvallende Parfait Luwawa, maar in het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer en kabbelde de wedstrijd naar een 0-0 eindstand, een stand waarmee beide trainers konden leven.

Deurne was tevreden omdat het dit seizoen tegen ZSV geen nederlaag leed en ZSV was tevreden omdat het niet twee keer van Deurne verloor.

Door dit gelijke spel ziet het er naar uit dat beide teams elkaar volgend seizoen opnieuw treffen.

Dat is mooi, want dit soort derby's maakt een seizoen interessant.