Zondag 21 januari veiling en brunch Column Henk Driessen !

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 22 januari 2018 00:00

Op zondag 21 januari werd er in De Basis op Sportpark De Kranenmortel een feestje gevierd ter ere van het 75-jarige jubileum van SV Deurne.

Er was een overheerlijke brunch bereidt door Het Kookpunt Liessel onder leiding van Mirjam van den Broek. Onze veterinnen en de vrouwen van de veteranen hadden heel actief meegeholpen bij het bereiden van de spijzen.

De stemming zat er goed in, er werd gelachen en gesproken over o.a. voetbal.

Toen begon de veiling met als spreekstalmeesters Jeroen van Oosterhout en Stijn Willekens, beiden oud-speler van SV Deurne.

Hoe meer de middag vorderde des te hoger de mensen boden op de prachtige producten die beschikbaar waren gesteld. Met name toen Luc Nilis, oud-speler van PSV, op het podium kwam. Hij was te gast op deze middag.

Nilis deed samen met voorzitter Verdonschot een duit in het zakje. Nilis komt bij de voorzitter eten en dan zijn er negen personen uitgenodigd. Mensen konden hierop bieden, er kwam een mooi bedrag uit. Luc joeg het bod op met de belofte de genodigden bij dit etentje nog een door hem gesigneerd boek cadeau te doen.

Er was een vertegenwoordiger van FC Robinstijn. Dit goede doel liet zich van de beste kant zien en had voor de veiling shirtjes van profvoetballers beschikbaar gesteld. Het shirt van Lasse Schöne (voetballer van Ajax) verkocht behoorlijk goed.

Er waren ook ontroerende momenten, zo werd topvrijwilliger Marcel Koolen in het zonnetje gezet. Hij zet zich al jarenlang belangeloos in voor de voetbalclub en zijn naam werd nu gegrift in de muren van De Basis van SV Deurne. Voor Marcel waren er een paar leuke cadeautjes en zijn levenspartner Karin kreeg een bos bloemen. Terecht! J

e kon ook bieden om een dag de functie van Leon Verdonschot over te nemen als voorzitter. Nieuw bestuurslid Niek Fransen won deze slag, (is dit alvast een voorschotje voor de toekomst)?

Toen was de wedstrijd Ajax-Feyenoord, waar Luc Nilis als analyticus optrad in De Basis. Hij voorspelde 1-1 als uitslag. Het werd 2-0. Het aantal doelpunten had je in ieder geval wel goed geraden, Luc!

Kortom, een historische middag.