Wedstrijdverslag Wilhelmina 08-1- SV Deurne-1

Verslagen — Gepubliceerd op 02 oktober 2017 09:45

Degelijk sv Deurne behaalt verdiende uit overwinning bij Wilhelmina 08. Een op papier sterk verzwakte sv Deurne formatie toonde vanmiddag zijn klasse en behaalde de eerste driepunter tegen Wilhelmina 08 van dit seizoen binnen.

Vanaf de aftrap op een moeilijk bespeelbare grasmat nam het team van Jurgen Elbers meteen het heft in handen met vooral Jan Kuipers en Thijs Mattheij ( een basisplek voor de zieke Vos ) in de hoofdrollen. Dit resulteerde in de 10e minuut in 0-1, doordat Jan Kuipers een vloeiende aanval perfect afrondde .Binnen het kwartier kwamen hier nog twee kansen en een afgekeurd doelpunt bij , voordat de thuisclub wakker schrok en er een schot op de paal tegen over stelde. Op het half uur was het weer raak voor sv Deurne, een steekpass van Stan Respen belandde bij Thijs Mattheij , die met een uitstekende voorzet bij de tweede paal Parfait Luwawa in staat stelde om de 0-2 eenvoudig binnen te tikken.

Tot de rust bleven de kansen op een nog grotere voorsprong aanwezig , waarbij Wilhelmina 08 er slechts een vrije trap op de zestien ( gele kaart Mark Louwers ) tegenover stelde. Na rust kantelde de wedstrijd doordat de thuisclub nieuwe mensen bracht en vooral aanvallend meer power en opportunisme op de mat legde. Het spel golfde op en neer, in de 50e minuut ging een omhaal rakelings over het sv Deurne doel en 10 minuten later moest Mark Louwers zelfs een bal van de doellijn halen , daartegenover zette sv Deurne een prima kopbal op de lat van Stefan vd Werf en even later testte ook Parfait het houtwerk , maar de stand bleef vooralsnog ongewijzigd.

De wedstrijd werd wat grimmiger en gele kaarten, drie voor Wilhelmina en drie voor sv Deurne ( Gregory, Jan en Thijs ) bleven niet uit , kansen kwamen er over een weer , maar met name Joost Bukkems was erop gebrand om de nul te houden en daardoor revanche te nemen op zijn ongelukkig moment in de eerste wedstrijd. Met een schitterende save in de 90e minuut leek hij hierin te slagen , maar toch moest hij in de allerlaatste minuut van de naspeeltijd buigen voor een onhoudbaar doelpunt 1-2 , dit was meteen ook de eind uitslag . sv Deurne kan terugzien op een prima wedstrijd, de linies sloten goed aan en zoals gezegd een hecht collectief zorgde ervoor dat de overwinning niet alleen verdiend was maar eigenlijk ook niet in gevaar geweest is .

Dit opent perspectieven voor de as thuiswedstrijd tegen Venray , waarbij de afwezigen ( Harm, Maarten,Wim en Anton ) weer aan kunnen haken, maar doordat de vervangers van vandaag het prima deden, krijgt trainer Jurgen Elbers een aardige opstellings puzzel voor zich , voorwaar een luxe probleem.