Wedstrijdverslag SV Deurne 1 -VV Geldrop 1

Verslagen — Gepubliceerd op 26 september 2017 08:50

Deurne start seizoen met nederlaag tegen Geldrop 1-3

Evenals vorig seizoen opende SV Deurne de competitie met een thuisduel tegen Geldrop. Waar Geldrop toen tegen een verrassende 3-0 nederlaag aanliep en ook in Geldrop de punten aan Deurne moest laten, was het vandaag een gretig en fel uit de startblokken komend Geldrop dat terecht met de punten aan de haal ging en daarmee revanche nam op hun slechte seizoenstart vorig jaar.

Bij Deurne ontbrak Harm van der Steen, die met zijn broer Jelle mee is naar de Invictus Games in Toronto Canada. De eerste mogelijkheid was voor Deurne, Parfait Luwawa lobde de bal in de 2' minuut te onzuiver over de doelman. Daarna was Geldrop de bovenliggende partij, maar wist een drietal goede kansen niet te verzilveren. In het midden van de 1e helft kreeg Deurne iets meer grip op het middenveld, wat resulteerde in goede kansen voor Stefan van der Werf en Jan Kuijpers. Inmiddels had Geldrop- speler Patrick Philippart dizzy het veld verlaten na een mooie maar ongelukkige kopbal.

In de 35e minuut kreeg Geldrop de 0-1 cadeau, Parfait speelde vanaf de middenlijn de bal terug op keeper Joost Bukkems, die vervolgens trachtte Mark Janssen uit te kappen, hetgeen faliekant mis ging 0-1.

Kort voor rust lukte het Maarten Vos niet om via een goede aanval over links de bal in het doel te krijgen en werden twee kansrijke vrije trappen gemist. Het was Geldrop dat in de blessuretijd van de eerste helft via een schitterend schot van Koen Jansen de 0-2 liet aantekenen. In de 1e minuut na rust werd het nog erger voor Deurne toen Mark Werts slap ingrijpen van de Deurne- verdediging direct afstrafte met een intikkertje 0-3. Daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld.

Bij Deurne kwamen Yuri Veneman, Anton Loverbos en Thijs Matheij in de ploeg voor Wim Verbeek, Quincy Plas ( die een zeer verdienstelijk debuut maakte) en Maarten Vos. Daardoor kwam er vanaf de 70e minuut weer wat power in de wedstrijd en dat leidde tot twee kansen voor Stefan. Eerst kapte hij de verdediger goed uit, maar werd zijn schot knap gered door de keeper. Uit de daarop volgende corner kopte hij de bal tegen de onderkant van de lat. Uiteindelijk kreeg Deurne toch nog loon naar werken door de 1-3 te maken. Jan Kuijpers wist een voorzet van Parfait goed binnen te lopen.

Iedereen ging er nog eens goed voor zitten in de hoop op een aansluitingstreffer, maar zover liet Geldrop het niet komen. De goed leidende scheidsrechter Nelissen hield de kaarten op zak in deze sportieve wedstrijd. Opstelling Deurne: Bukkems, Plas (67´Loverbos), Verbeek (57´Veneman), Louwers, M. Kuijpers, Respen, Lammers, J. Kuijpers, Vos (62´Matheij), van der Werf en Luwawa.