Wedstrijdverslag HVCH - Jong Deurne

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 01 juni 2018 00:00

Op deze schitterende zondagochtend vertrok Jong SV Deurne voor haar laatste competitiewedstrijd naar HVCH in Heesch. Na het lijfsbehoud van vorige week na een 4 – 2 overwinning op Nulandia en HVCH dat zich ook al veilig heeft gespeeld stond er weinig op het spel voor beide ploegen. HVCH heeft echter nog nacompetitie afgedwongen door de 2e periode te bemachtigen. Ook stond deze wedstrijd in het teken van het afscheid van: Stijn Broeks, Stef van Rooij en Juan van Schijndel.

Op het vers besproeide veld begon de wedstrijd om 12:00 in Heesch. Met vele supporters aanwezig van HVCH kant vanwege de opening van de nieuwe kantine. Voor Stef van Rooij was dit zijn laatste wedstrijd in het wit-blauwe shirt, hij wordt volgend seizoen de vaste vlagger van SV Deurne 1. Stef kreeg daarom de eer om de aanvoerdersband deze wedstrijd te dragen. Dit als bedankje voor zijn bewezen diensten de afgelopen jaren.

De wedstrijd begon van beide kanten wat slapjes. Waar de eerste kleine kansjes voor HVCH waren, maar niet gevaarlijk werden. Deurne kreeg in de eerste 30 minuten aanvankelijk weinig grip op de vele lopende spelers van HVCH en dit resulteerde dan ook in weinig kansen voor de Deurnese spelers. Na ongeveer 30 minuten kwam HVCH op een 1-0 voorsprong. Op het middenveld werd de bal verloren waar deze bal snel naar de andere kant van het veld werd gespeeld, werd de linksback van HVCH makkelijk tussen 3 man vrijgespeeld. Deze linksback gaf de bal voor op de nummer 9 van HVCH en kon deze makkelijk binnentikken. Ook deze voorzet had makkelijk geneutraliseerd kunnen worden door de defensie van Deurne. 1-0.

Deurne werd na deze 1-0 toch wel lichtjes wakker geschud en kreeg het overwicht in deze laatste 15 minuten van de 1e helft. Dit resulteerde alleen in halve kansen, zo nam Stijn Broeks een lange bal schitterend mee uit de lucht, maar werd zijn voorzet onschadelijk gemaakt door de defensie van HVCH. Zo gingen de beide ploegen rusten met een 1-0 stand. In de rust werd besproken dat het allemaal een stuk beter, feller en scherper mocht. Ook met het oog dat er nog 2 plaatsen geklommen kon worden op de ranglijst.

Wat er in de rust besproken was in de eerste 10 minuten van de 1e helft nog niet echt te merken, Deurne begon wederom niet sterk en zelfs makkelijke ballen werden ingeleverd. Dit leidde ook tot de 2 – 0 voor HVCH, een hoge terugspeelbal op de verdediging werd onderschept door een HVCH speler die direct de spits in speelde, deze mocht open draaien en schoot met links het leder keurig tegen de touwen. Dit gebeurde na ongeveer 55 a 60 minuten spelen. Na deze treffer besefte Deurne dat er wel iets feller gespeeld mocht worden, dit gebeurde dan uiteindelijk ook. Eerst werden echter de 3 stoppende spelers gewisseld ten faveure van 3 B1 spelers.

Deurne ging offensiever spelen en dit leidde tot veel dreiging. Na 70 minuten voetballen kwam dan eindelijk de aansluitingstreffer van Frank, de verdediger van Deurne ging zich bemoeien met de aanval en draaide weg van zijn tegenstander, hierna speelde hij Chiel aan in de voeten, die de bal liet vallen op Ruben, ondertussen stond Frank al in de 16 van de tegenstander, waarop Ruben besloot de bal voor de geven. Deze bal werd weggekopt door een HVCH speler, echter wel de verkeerde kant op. Hij kopte te bal terug op de eigen lat, de bal kwam via de bal precies in de voeten van Frank terecht en die wist wel raad met dit cadeautje. 2 – 1.

Dit gaf de blauwwitten hoop om nog minimaal een puntje mee naar huis te nemen, of zelfs meer. Deurne werd eerst nog gered door de Keeper Frank Derks, de ingevallen spits van HVCH kreeg de bal uit de voorzet voor zijn voeten, omspeelde de verdediger en kon van een meter of 7 gemakkelijk binnen tikken, alleen schoot hij niet ver genoeg in de hoek waardoor Derks een goede en belangrijke redding verrichte. Deurne had het overwicht in de wedstrijd overgenomen de laatste 20 a 25 minuten, zoekend naar de gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk in de 85e minuut door Chiel. Een lange bal van Jorgen werd dramatisch weggewerkt door de defensie van HVCH. Chiel kreeg de bal opeens voor zijn voeten, omspeelde de keeper en legde de bal simpel in het mandje. 2 – 2. Dit was ook tevens de eindstand. Deurne klimt één plekje op de ranglijst naar een gedeelde 5e plaats met HVCH (zie stand onder).

Opstelling: Frank Derks, Yhefferson van de Berkmortel, Jorgen van der Werf, Frank Verbaarschot, Maarten Smets; Huub Steeghs, Ruben Sonnemans, Juan van Schijndel (Yur van der Salm ’55); Stef van Rooij (Lars Wijnen ’60) , Chiel Mennen, Stijn Broeks (Redwan El Idrissi ’65).

Team                                   G W G V P DV DT

SV Venray                          22 15 3 4 48 51 28