Wedstrijdverslag Dames Helmondia ’55 - SV Deurne

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 12 november 2017 17:50

Dames Helmondia ’55 tegen Dames SV Deurne

Dames Helmondia ’55 tegen Dames SV Deurne. Op zondag 12 november begon om 11 uur in de ochtend de wedstrijd voor de dames tussen Helmondia ’55 tegen SV Deurne.

Helmondia ’55 kreeg binnen de eerste 5 minuten al een goeie kans maar de bal werd naast geschoten. In feite had Helmondia ‘55 wel een veldoverwicht maar de dames van SV Deurne hebben een goede keepster. Zij staat iedere keer op de goede plek bij een schot op doel en ze komt goed uit haar goal bij gevaarlijke uitbraken.

Zal deze keepster de Edwin van de Sar van SV Deurne worden? Het was een zeer sportieve wedstrijd, dat bleek wel toen de scheidsrechter de uitbal aan Helmondia ‘55 gaf maar gecorrigeerd werd door de coach van de thuisploeg. SV Deurne kreeg alsnog de uitbal toebedeeld.

Ik merkte dat de dames van SV Deurne een hechte vriendinnenploeg zijn, er wordt niet op elkaar gescholden en ze coachen elkaar alleen maar op een positieve manier. SV Deurne had een paar goeie kansen, zo was er een goed schot op doel die de keepster niet direct klem had.

Helaas kwam Helmondia ’55 voor rust nog op voorsprong. Na rust bleef de wedstrijd sportief, als een speelster geblesseerd raakte bekommerde ook de tegenspeelster zich over haar. Dit gold voor beide teams.

Helmondia ’55 kwam op een 2-0 voorsprong. SV Deurne stelde daar wat kansjes tegenover maar de ploeg uit Helmond was gewoon beter.

Vlak voor tijd scoorden ze nog de 3-0. Het volgende geldt zowel voor de winnaar als verliezer, ik heb van jullie beiden genoten. Bedankt hiervoor!