Wedstrijdverslag 8 maart 2018 Sparta ’25 - SV Deurne 1 -3 (0-0)

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 08 maart 2018 00:00

Op Sportpark De Kranenmortel te Deurne wist SV Deurne “de uitwedstrijd” uiteindelijk met 1-3 verdiend te winnen na een moeizame wedstrijd. Deurne overheerste deze wedstrijd maar wist dit in de 1e helft niet in goals uit te drukken. In de slotfase wist Deurne nog 2x het net te vinden waardoor de 1-3 eindstand werd behaald. SV Deurne treft in de 1/8e finale Prinses Irene op 22 maart a.s. in Nistelrode.

De eerste helft gaf een eenzijdig beeld: SV Deurne controleerde het spel en kreeg diverse grote (kop)kansen. In de 18e minuut werd een voorzet van Luwawa hard ingekopt door Van der Steen maar de reactie van de keeper was afdoende. Twee counters van Sparta’25 waren de enige wapenfeiten van de thuisploeg waarna Geven in de 42e minuut de grootste kopkans na weer een voorzet van Luwawa. Zijn kopbal ging rakelings langs waardoor de rust stand 0-0 werd.

Direct na rust in de 48e minuut soleerde Martina van eigen helft tot de 16 meter en schoot onberispelijk laag in de hoek binnen: 0-1. Vervolgens was Van der Steen dichtbij 0-2 in de 55e minuut maar de bal werd van de lijn gehaald en nogmaals in de 62e minuut ging een kopbal van Van der Steen voorlangs. Onverwacht viel uit een vrije trap in de 67e minuut met een fraaie kopbal van Koot de 1-1 binnen. Deze goal leek een startschot van Sparta’25 dat meer durfde te gaan voetballen maar tot kansen aan beide zijden kwam het niet.

De wedstrijd leek op 1-1- en penalties uit te draaien maar in de 88e minuut was wederom een voorzet van Luwawa goed voor een kopdoelpunt: deze keer van Veeneman. Sparta’25 drong nog aan, maar Deurne wist in de 95e minuut nogmaals het net te vinden. Van der Werf zette goed door op de keeper en de bal kwam voor de voet van Luwawa: 1-3.

De overwinning was verdiend, maar niet geheel overtuigend. Op naar de 1/8e finale met de hoop om de finale te halen die in Deurne zal worden gespeeld.

Opstelling Geven, Plas, Steeghs, Kuijpers, Vd Steen, Luwawa, Veeneman, Lammers, Martina, Geven, Vos (Vd Werf)