Wedstrijd verslag Sparta Beek en Donk – Jong Deurne

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 05 oktober 2017 00:00

Na een goede trainingsweek waarin we gefocust waren om te vlammen kregen we op vrijdag slecht nieuws te horen. Onze verzorger, Jaap Kuipers, had een hersen infarct gekregen en moet een aantal nachten in het ziekenhuis blijven ter controle. Nieuws waarbij je even stilstaat dat ook andere dingen belangrijker zijn dan een potje voetbal.

Gelukkig heeft Jong Deurne in de naam van Carla v/d Steijn een waardige opvolg (ster). Je kon al duidelijk in de warming up zien dat de spelers er zin in hadden, er werd scherp begonnen. In de kleedkamer werd nog even rustig door de scheidsrechter de pasjes gecontroleerd en toen konden we eindelijk beginnen. De scheids had zijn fluit nog niet in zijn zak gestopt of het stond al 0-1 voor Jong Deurne , assist Ruben (steekpass) en goal Stijn! Dat is een mooi begin van een leuke voetbalwedstrijd! De spelers van Jong Deurne proberen wel de 2e te maken maar de tegenpartij geeft goed partij. De fysieke ploeg van Sparta heeft geen enkele moeite met lange ballen van Jong Deurne. Het spel van Jong Deurne was te voorspelbaar om de tegenpartij te verassen.

Al snel word er bij Sparta 2x gewisseld , de invallers zorgen ervoor dat ze meer grip op de wedstrijd kregen. Jong Deurne krijgt een aantal kansen waarbij Chiel de grootste heeft . Hij heeft een goede actie alleen 1v1 op de keeper speelt hij de bal iets te ver voor zich uit en de keeper kan deze makkelijk oprapen. Sparta kreeg ook enkele kleine mogelijkheden waarbij Alex Jong Deurne goed op de been houd , hij houd een schot van dichtbij tegen 0-1 op naar de kop thee.

Na rust komen er 2 frisse krachten erin Luc en Lars. Jong Deurne begint fris en krijgt gelijk een goede kans . Lars versnelt het spel en speelt diep op Stijn maar helaas komt er een verdediger net op tijd tussen bij de voorzet van Stijn. Het gaat er nu wat steviger aan toe, Yhef word geraakt in een duel en moet er even uit. Op dat moment weet Sparta het doel te vinden 1-1. Frank neemt de plaats over van Yhef als rechtsback. Het spel golft op en neer en Sparta neemt meer risico, Jong Deurne krijgt enkele kansen maar weet deze niet te verzilveren. Sparta word steeds gevaarlijker en krijgt meer grip op het middenveld. Sparta weet door goed combinatie spel met een steekpass een aanvaller te lanceren, gelukkig komt Maarten net op tijd maar hij moet dit wel bekopen met een gele kaart, of was dit toch misschien een rode? Er mag een vrije trap genomen worden op de 16 meter, Sparta schiet deze ver over tot alle tevredenheid van de vele toeschouwers ( 50).

Sparta heeft een aantal lange spelers en probeert met standaard situaties en lange ballen wat gevaarlijker te worden. Gelukkig heeft Jong Deurne Job achterin staan die alles makkelijk weet weg te koppen. In deze fase geeft de verdediging van Jong Deurne geen krimp, solide centrum en snelle backs. In de spanning en hectiek die volgt zien we nog een mooie Afrikaanse tackle voorbij komen ook! In de 76e minuut komt Juan erin voor Chiel. Juan zet bij zijn 1e balcontact Stijn in staat om te scoren 1-2! Als slot op de deur komt Daan erin voor Ruben en geeft Jong Deurne geen kans meer weg.

Ik zie allen graag weer voor een mooi potje voetbal!

8 oktober om 11u tegen Rhode- Jong Deurne . adres dommelpark 3 Sint- Oedenrode.

Selectie: Alex, Yhef, Job, Jorgen, Maarten, Haris, Pieter, Ruben, Stijn, Ruhendry, Chiel, Daan, Luc, Frank, Juan,Lars