Vastberaden sv Deurne wint Kranenmortel derby met 3-1

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 29 januari 2018 00:00

Op een sfeervol sv Deurne park was de thuisclub vanmiddag tegen buurman ZSV de bovenliggende partij.

Al vanaf de eerste minuten nam sv Deurne vastberaden het heft in handen en bij de tweede aanval in de 3e minuut was het gelijk raak. Een uitbraak over links kwam bij Ruhendry Martina terecht , hij aarzelde geen moment en schoot werkelijk magistraal in de rechter benedenhoek binnen : 1-0 voor sv Deurne en wie zijn vreugde uitingen zag ( twee flip-flops die op de turn wk niet misstaan hadden ) wist meteen hoe het team deze wedstrijd benaderde, namelijk alleen een overwinning telt ! Het sv Deurne overwicht hield aan tot de 20e minuut, toen ( weer ) Ruhendry Martina een teenlengte te kort kwam om de keeper van ZSV te misleiden en de voorsprong verder uit te bouwen. In de minuten die daarop volgden ging de thuisclub te veel achter uitleunen en met name in het centrum werd positioneel matig gedekt, dit leidde tot kansen van ZSV maar vooralsnog niet tot doelpunten. Zo leek de rust bereikt te worden met een gerust stellende voorsprong, leek..., want in de 45e minuut gaf een weifelende scheidsrechter een twijfelachtige penalty voor ZSV na een overtreding van Mark Louwers en het was Rick Wiersema die het buitenkansje onberispelijk benutte : 1-1.

Na de hervatting aanvankelijk een vergelijkbaar spelbeeld, ZSV wat robuuster op het middenveld en sv Deurne wat gevaarlijker bij de counters, een domper was het uitvallen van Thijs Matthei, die tot dan een geweldige wedstrijd speelde maar na een botsing met doelman Vaneker niet verder kon. Zijn vervanger Maarten Vos kon aanvankelijk de wedstrijd niet kantelen, totdat in de 60e minuut ZSV verdediger van de Berg na een wilde charge met twee maal geel en dus rood het veld moest verlaten. sv Deurne kreeg nu meer ruimte maar kansen van Ruhendry en Harm leverde nog niet het gewenste resultaat op, sterker nog het tiental van ZSV kreeg de betere kansen. In de 80e minuut besloot trainer Jurgen Elbers aanvallend te wisselen en bracht Stefan vd Werf in voor Parfait Luwawa en ja hoor drie minuten later was het raak, toen juist Stefan bij een onoverzichtelijke scrimmage raak knalde 2-1, de blauw-witte aanhang leek te ontploffen, eindelijk een reguliere overwinning op de buurman ! In de minuten die nog restte speelde sv Deurne een gewonnen wedstrijd en het kwam nog mooier toen Gregory Lammers bijna achteloos , maar werkelijk magistraal een vrije trap binnen krulde, 3-1, zijn eerste competitie doelpunt en dan in zo,n wedstrijd, nu is hij echt een sv Deurnenaar ! Het was dan ook geen wonder dat de sv Deurne aanhang de overwinning uitbundig vierde, maar het moet ook gezegd worden dat de ZSV aanhang zich voorbeeldig en sportief gedroeg, zodat dit werkelijk een derby uit het boekje werd. Sv Deurne haakt met 19 punten aan bij de kopgroep en wacht volgende week de moeilijke uitwedstrijd tegen koploper Geldrop, maar voorlopig zit de wedstrijd van het jaar, de Kranenmortel derby in de pocket !!

Opstelling sv Deurne : Joost Bukkems, Quincy Plas , Yuri Veeneman, Mark Louwers, Mark Kuijpers, Anton Loverbos, Gregory Lammers, Thijs Matthey(50 e minuut Maarten Vos, Ruhendry Martina,Harm vd Steen (C ) , Parfait Luwawa ( 80e minuut Stefan vd Werf )