Tiny Laukens; “Als u kennis hebt gemaakt met de Juventus Veterinnen wilt u waarschijnlijk nooit meer weg!”

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 14 maart 2018 00:00

Tiny Laukens, 77 jaar jong en geboren in 1940, heeft zijn voetbalroots in Helmond liggen. Hij begon in de jeugd bij Kolping SDW en ging daarna keepen bij Helmondia ’55.

Tiny kwam op zondagavonden vaak in Café van Moorsel in Deurne. Harry van Griensven en Harrie Knijnenburg haalden hem daar over om bij SV Deurne te komen keepen. Enkele malen keepte Tiny in het eerste waar hij in feite reservekeeper van was. Fer Groen was toen de eerste doelman.

Goede herinneringen heeft Tiny aan coach De Zeeuw. “De Zeeuw was zowel op technisch en tactisch vlak goed. Ook kon hij goed omgaan met spelers”, aldus Tiny. Tiny leerde bij De Zeeuw vooral doorzettingsvermogen hebben bij het keepen.

Tiny vindt Frans van de Weijer de beste voorzitter die SV Deurne ooit heeft gehad. “Een echte clubman”, aldus Tiny.

Tiny keepte daarna vijftien jaar bij SJVV. Hij was reservekeeper bij het eerste, keepte in het tweede en ook nog op zaterdagen bij de Veteranen. Daarna trainde hij tien jaar lang de dames van SJVV. Tiny is dus in totaliteit 25 jaar actief geweest bij deze club.

Bij SV Deurne heeft Tiny zes jaar de D/E/F getraind in Walsberg. Hij traint daar nog de keepertjes. Verder is hij scout bij SV Deurne bij de lichting D/E/F. Op de Kranenmortel heeft hij nog drie jaar lang de mini’s getraind samen met Tim Hermans.

Zijn dochter Marie-José voetbalt bij de veterinnen bij SV Deurne (de Juventus Veterinnen) en vroeg aan Tiny of hij trainer van dit team wou worden. Johan Wagner hield er toen net mee op.

Dit doet Tiny nu 2 ½ jaar. Er voetballen op dit moment tien dames in dit team. Er worden wedstrijden van zeven tegen zeven gevoetbald. 1 ½ jaar geleden heeft Juventus Veterinnen een halve competitie gespeeld. Dan werden er achter elkaar vier wedstrijden van elk een kwartier gevoetbald. Er wordt dan op zes avonden gevoetbald.

De competitie bestaat alleen maar uit elftallen uit deze regio. Zo heeft men wel eens kans dat men oude bekenden bij de tegenstander tegenkomt. Tiny komt bijvoorbeeld nog wel eens speelsters tegen van SJVV die hij vroeger heeft getraind. Leuk toch?

Binnen het team is de sfeer goed en er wordt fanatiek gevoetbald. Maar daarna is er in de kantine (tijdens de derde helft) tijd voor lachen en gezelligheid.

De Juventus Veterinnen kan men een team 30 plus noemen. Er voetbalt zelfs een dame bij die 63 jaar jong is.

Er wordt op woensdagavonden getraind van 19.45 uur tot 21 uur. Als u interesse hebt om lid te worden van dit team kunt u enkele keren vrijblijvend mee komen trainen. Vaak zeggen speelsters als ze een paar keer bij de Juventus Veterinnen hebben gevoetbald. “We willen hier nooit meer weg!”

Vanaf september 2018 wordt er gevoetbald op zaterdag om 17 uur.

Wilt u genieten van ontspannen (maar toch fanatiek) voetballen, napretjes en lol na de wedstrijd dan bent u geschikt voor de Juventus Veterinnen.

Komt u desnoods eens een keertje sfeer proeven in de kantine als de dames daar aanwezig zijn.

Dan wilt u waarschijnlijk nooit meer weg.