Theo Goossens; vrijwilliger die mensen in het hart weet te raken.

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 10 oktober 2017 18:40

Theo Goossens is geboren in 1955. De eerste keer dat hij met SV Deurne in contact kwam was in het seizoen 1976/1977 toen Frans Martens de Top C trainde. Theo was toen leider bij de scouting en vroeg Frans om samen met enkele leden van dat elftal te komen helpen bij een avondspel. Uit die tijd is het contact ontstaan met Frank van Tilburg (later een icoon bij de club) die in dat elftal voetbalde.

Theo kende Frans o.a van hun tijd samen op De Kempel. Na een tussenpoos kwam Theo weer bij onze club terecht. Zijn zoon, Eim, ging namelijk voetballen bij SV Deurne. Zijn zoon kwam bij de mini’s terecht die getraind werden door Ger Albers. Bekende voetballers uit die lichting van SV Deurne zijn o.a. Joost Bukkems, Erwin van de Broek, Job Steeghs en Daan Geven. Theo is nog leider van hen geweest bij de F’jes.

Jarenlang is Theo leider geweest van de elftallen waarin zijn zoon voetbalde. Ze zijn zelfs 2 keer kampioen geworden wat toch uniek te noemen is. Goede herinneringen heeft hij o.a. aan Jorg van Kessel, Harrie van den Einden en Jacques Megens. “Een prima samenwerking met prima trainers”, aldus Theo.

Theo vroeg ieder jaar aan zijn zoon of die nog wel wilde dat Theo doorging als leider. Toen zijn zoon ging voetballen in een lager A-elftal stopte Theo. Maar toch werd hij gauw weer gevraagd om het elftal weer te komen begeleiden.

Theo is vooral leider geweest van de lagere elftallen, het belangrijkste vond hij dat zijn spelers plezier hadden in het spelletje. Daar hadden Theo en zijn collega-leiders ook allerlei trucjes voor. Zo benoemde ze iedere week “De Speler van de Week”. De leiders waaronder Theo zorgden wel dat iedereen daarbij aan de beurt kwam.

Na het leiderschap ging Theo door met vrijwilligerswerk bij SV Deurne. Hij was betrokken bij het PSV Masters Toernooi samen met o.a. John Verhees en Gerard van Moorsel.

Ook was hij betrokken bij het C-toernooi mede als aankondiger.

Toen het PSV Masters Toernooi niet meer georganiseerd werd, overlegde hij met Cees Adriaanse wat hij nu zou gaan doen. Theo ging avonden voor ouders, leiders en trainers organiseren rondom het onderwerp “Respect” en hij ging sportparkdiensten draaien op zaterdag. Dat is een kolfje naar zijn hand. Lekker babbelen met mensen en het hen naar de zin maken vindt hij ronduit fantastisch.

Wat zeker net zo leuk is zijn de welkomstgesprekken die hij ging voeren. Na aanmelding bij SV Deurne krijgen nieuwe leden (en hun ouders) eerst een gesprek met een van de leden uit de werkgroep waar ook Theo deel van uit maakt. Er wordt dan verteld wat bij SV Deurne van belang is. Hoe ga je met elkaar om? Wat kun je van SV Deurne verwachten en wat verwacht SV Deurne van de leden en de ouders. Theo maakt de nieuwe leden duidelijk dat je bij SV Deurne dingen samen doet. Ook is het van belang de nieuwe leden en ouders duidelijk te maken dat je onderling met respect omgaat. Men wil met de welkomstgesprekken de mensen welkom heten bij SV Deurne en ze het gevoel geven dat ze bij een prachtige club terecht komen.

Hoe zijn die welkomstgesprekken ontstaan? Via de bijeenkomsten voor het kader van de jeugd van SV Deurne bij o.a. Zalen van Bussel waar ook mensen van de KNVB uitgenodigd werden. Er was een filmpje van de KNVB beschikbaar hoe mensen binnen een vereniging met elkander om moeten gaan.

Het mooiste compliment dat Theo kreeg voor de welkomstgesprekken was drie weken geleden. De zoon van de voorzitster van de hockeyclub uit Deurne kwam bij SV Deurne voetballen. Theo voerde mede dit welkomstgesprek waar ook deze voorzitster bij aanwezig was en na afloop gaf zij aan dat ze die welkomstgesprekken bij SV Deurne zo fantastisch vond en om die reden ze bij de hockeyclub wilde invoeren.

Theo Goossens, een groot motivator en uitstekende communicator.