Tandenloos SV Deurne " bijt " zich stuk op Volharding

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 08 mei 2017 00:00

Wat een mooie seizoensafsluiter voor SV Deurne had moeten worden eindigde na een 0-1 thuisnederlaag in mineur. Ondanks dat SV Deurne zonder basis spelers van der Steen en Vos moest beginnen, stonden vooraf alle seinen op groen: het team is praktisch veilig voor na-competitie, een tegenstander die al 70 tegendoelpunten in deze competitie heeft moeten incasseren en een thuisbalans (alleen van ZSV verloren) waar het zelfvertrouwen vanaf moet druipen.

Hoe anders werd het deze middag, de opbouw van achter was te langzaam, het lukte de middenvelders niet om de voorwaartsen in stelling te brengen en als er dan een keer kansen kwamen, meestal van links en opgezet door linksback Mark Kuipers, werden ze of door de uitstekend (ingevallen) doelman van Volharding gepareerd, raken de lat of worden domweg niet benut.... En ja hoor dan gaat een oude voetbalwet gelden, benut je de eigen kansen niet dan komt er een keer een mogelijkheid voor de tegenstander en is het aan de andere kant raak, ditmaal 0-1 in de 65e minuut...... 

Natuurlijk ging SV Deurne het nog steeds proberen en ging met lange ballen en hoge voorzetten het doel van Volharding belagen, maar het moet gezegd worden dat de tegenstander dat vandaag tegen rechtstreekse degradatie speelde, goed in de discipline en organisatie bleef en hierdoor een feite een terechte en misschien zelfs verdiende overwinning behaalde. Hierdoor droop SV Deurne teleurgesteld af, gelukkig met de wetenschap dat de concurrentie punten verspeelde waardoor klassebehoud dit jaar zeker is, maar begon het met een katerig gevoel aan de Deurne D-day seizoensafsluiter.

Nu rest nog volgende week de laatste uitwedstrijd tegen Venray, het uitzwaaien van de technische staf Frank Weijers en John Versleeuwen, dan vakantie en hopelijk een nieuwe frisse selectie die met de nieuwe trainer Elbers (kampioen geworden met Wilhelmina Boys Best) aan een nieuw seizoen begint.

De opstelling SV Deurne:
Bukkems, Respen, Versleeuwen, Louwers, Kuipers, Geven, Groen, Loverbos ( Steeghs ), Martina (Nelemans ), vd Werff , Luwawa.

« ga terug