’T Vijfde toont veerkracht

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 30 oktober 2017 00:00

Mierlo-Hout – Wederom gehavend door de afwezigheid van spelers die op andere manieren in zichzelf trachtten te investeren begonnen de mannen in het blauwwit hun reis richting de gewaardeerde kunststof wei in Helmond.

Voor Kay was dit gelegenheid niet alleen zijn sokken, maar ook familiebanden even stevig op te trekken. Zijn jonge, en voetbaltechnisch toch wel superieure evenbeeld Jesse stalde voor het vijfde de literatuur voor zijn schoolexamen maar wat graag nog even in de dug-out. Een offer waar het vijfde hem later die dag dankbaar voor zou zijn.

Eenmaal aangekomen in ’t Hout spotte Jelle om 11:15 de toegewezen fluitenier al met een Triple Karmeliet in de plaatselijke kantine. Een consumptie die later zijn arbitrale prestatie niet ten goede zou komen. Gezien de toenmalige stand in de competitie waren de heren uit Deurne niet op de hoogte van het niveau van hun toch wel fit ogende opponent. De intimiderend vroege start van hun warming up, en de zes wissels op de bank maakte het beeld niet rooskleuriger. Toch was er voor de aftrap een overvloed aan vertrouwen. Wellicht door de inspirerende woorden die nummer 10 Guus Hendrix zijn teamgenoten middels een videoboodschap een aantal uren eerder kenbaar had gemaakt.

Dit vertrouwen voerde de boventoon de eerste paar minuten van de wedstrijd wat al snel resulteerde in een grote kans voor linksbuiten Jelle. Een bal die de wedstrijd al vroeg naar blauwwitte kant had moeten trekken vond uitkomst op de paal. Het spel ging verder en de eerste 10 minuten leken vooral in het teken te staan van aftasting, althans voor de mannen uit Helmond. Na een lange en ambitieuze bal van achteren wist wederom Jelle middels een volley scherp uit te halen richting de keeper van ’t Hout. Imponerend en toch enigszins wel frustrerend bokste de keeper de bal, die anders laag in de kruising was beland naast het doel. Het vijfde vervolgt de wedstrijd waarin het eigenlijk al vanaf minuut 1 het initiatief heeft met lege handen.

In de 27e minuut was daar dan eindelijk een kans voor Mierlo-Hout, een corner draait door de harde wind gevaarlijk richting het doel. Doelman Twan weet hierop knap te anticiperen en redt Deurne van een onterechte achterstand. Dit bleek de ideale gelegenheid voor een snelle counter over de linkerflank. De bal die terecht kwam tussen de centrale verdedigers van Mierlo-Hout werd door Kay net breed getikt op Jelle Sonnemans, die zijn kans eindelijk wist te verzilveren. 1-0!

Een stand die niet lang op het scoreboard zou staan door de toch wel teut ogende scheidsrechter. Een kansloze actie werd door Twan correct een halt toegeroepen waarna de buitenspeler van ’t Hout deed waar hij achteraf het beste in bleek, onnodig de kunststof korrels van het veld opzoeken. Een onterechte penalty bracht beide teams weer op gelijke hoogte. In deze periode van de wedstrijd leek de verhouding tussen beide teams even om te slaan. Na nog één goede kans door een steekpass van Jesse op Jelle. Krijgt Mierlo-Hout vaker de bal en weten zij meer kansen te creëren. In de 40e minuut weten zij middels een schot net buiten de zestien te scoren, keeper is kansloos. Verontwaardigd verlaat ’t vijfde het veld voor de thee om vervolgens beter terug te komen.

Na de eerste minuut van de tweede helft weet Jesse na een uitstekende pass van Maikel de stand op 2-2 te brengen. Deurne drukt door en weet met scherpe steekballen de verdediging van ’t Hout keer op keer te passeren. Het spel van Deurne vijf levert al snel een nieuw doelpunt op. In de 49e minuut geeft Jelle de bal op Wouter. De in de eerste helft toch wel getergde spits haalt verwoestend uit en zet de stand op 2-3. Deurne is nog niet klaar, het blijft druk zetten en wil de overwinning vroeg veiligstellen.

Het spel houdt stand en opnieuw brengt Tije door middel van een steekpass de bal in vijandig strafschopgebied met Wouter als ontvanger. De verdediger, duidelijk geïmponeerd door de goddelijke bouw van de nummer 9 uit Deurne, zag geen andere uitweg dan het maken van een overtreding. De scheids, die toch wel iets goed te maken had kende correct een penalty toe. Eelco scoort zakelijk en overtuigend de 2-4, waarna ’t Hout vrijwel alle hoop lijkt te zijn verloren. In de 69e minuut stuurt Maikel Wouter goed weg. Wouter legt vervolgens de bal vanaf de linkerkant strak terug op Kay die vervolgens op toch wel zeer creatieve wijze de bal bij Jelle krijgt, 2-5 staat er op het scoreboard en is tevens de eindstand.

Deurne 5 toont veerkracht en tankt vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie.