SV DEURNE LEIDT NEDERLAAG TEGEN OPPERMACHTIG WITTENHORST

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 07 mei 2018 00:00

Voorafgaand aan de wedstrijd moest coach Jurgen Elbers flink puzzelen om de uit de uitgedunde sv Deurne selectie een representatief elftal op de mat te brengen, doelman Frank Derks maakte zijn opwachting door de afwezigheid van Joost Bukkems en Jorg van de Werf kreeg de voorkeur boven Job Steeghs, die aan het terug komen is van een blessure.

De wedstrijd op een vooraf gesproeid en goed bespeelbare grasmat begon heel aardig, de ploegen hielden elkaar prima in overwicht met kansen over en weer, waarbij aan sv Deurne zijde wellicht de grootste kans in de 26e minuut viel toen Ruhendry Martina de diepte werd ingestuurd door Gregory Lammers , maar de limburgse goalie wist de lage schuiver van Ruhendry te pareren. Zo bleef het 0-0 tot in de 35e minuut de wedstrijd ruw verstoord werd door een naar het zich laat aanzien ernstige knieblessure van Wittenhorst verdediger Kevin van Asten. In een duel om de bal op de rand zestien ging hij krimpend van de pijn naar de grond, werd tien minuten lang verzorgd , maar moest het veld per brancard verlaten en werd in de rust voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Na de onderbreking was het Wittenhorst dat het ritme het beste oppakte, dominanter ging voetballen en het was dan ook Rob Zanders die in de 40e minuut de 1-0 liet aantekenen, met deze stand werd de ( verlate ) rust bereikt. Na de thee aanvankelijk hetzelfde beeld , een dominanter Wittenhorst dat verschillende aanvallen opzette en een sv Deurne dat mede door onnauwkeurige passing nauwelijks nog voor het doel van de thuisclub verscheen. De 2-0 voorsprong was niet alleen een logische , maar ook het enige echte hoogtepunt van de wedstrijd , aanvaller Rob Zanders kreeg de bal aangespeeld op de rand zestien, kapte vervolgens Mark Kuijpers uit en liet met een prima lob sv Deurne keeper Frank Derks kansloos. De wedstrijd was gespeeld, Wittenhorst schakelde een tandje terug met het oog op de komende bekerfinale tegen Gemert op de Kranenmortel ( 10 mei , aanvang 14.30 ) en hoewel sv Deurne aanvallend wisselde door Jesse in te brengen voor Daan Geeven en later in de wedstrijd ook nog Harris zijn eerste haasje gegund werd , wist het team van Jurgen Elbers geen potten meer te breken.

Het was dan eigenlijk ook voor iedereen een opluchting toen de scheidsrechter tegen half vijf voor het einde floot en een ieder naar het verfrissende limburgse bier kon ....... Er resten sv Deurne nog drie wedstrijden, waarvan twee tegen de gedoodverfde kampioens kandidaten Minor en Chevremont, wellicht kan hier nog inspiratie uit geput worden om het seizoen toch nog mooi af te sluiten.