SV Deurne JO15-2 Kampioen 2017

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 23 december 2017 00:00

Na een onrustige nacht, dromend van de kampioensschaal , vertrokken we zaterdagmorgen in alle vroegte naar Grashoek. Hier moest het gebeuren, hier konden we kampioen worden.

We moesten dan wel winnen en helaas konden Daan, Levano en Sekriya er vandaag niet bij zijn, dat werd dus spannend. Na een hartelijke ontvangst bij Grashoek werd meteen duidelijk gemaakt dat we niks cadeau zouden krijgen. Het massaal toegestroomde publiek uit Deurne was dan ook een enorme opsteker voor ons.

Met strakke koppies kwamen de jongens het veld op, leider en trainers met klotsende oksels er achteraan en langs de lijn werd het stiller. Zou het lukken, dat felbegeerde kampioenschap? Dat Deurne kampioen wilde worden werd van meet af aan duidelijk. Er werd fors druk gezet en binnen de kortste keren stond het 0-2. Grashoek gaf zich echter niet gewonnen en bleef voetballen. Met 0-3 gingen we de rust in en dacht Deurne dat het kampioenschap binnen was. Grashoek dacht hier echter anders over en maakte direct na rust 1-3 om vervolgens met vloeiende aanvalscombinaties te jagen op de aansluitingstreffer. Dit kon Deurne toch niet over zich heen laten gaan? Wij wilden toch kampioen worden? De mouwen werden nog eens opgestroopt en de Grashoekse graspollen vlogen door de lucht. Deurne buffelde, knokte, werkte en voetbalde als een kampioen en liep uiteindelijk uit naar 1-8.

3 keer Finn, 3 keer Mark, 2 keer Bram en 1 keer Rick. Deze laatste van Rick was een kippenvelmomentje. Na een jaar vol blessureleed maakte Rick zijn rentree en scoorde binnen 5 minuten. De ontlading op en langs het veld was enorm, dit was zo gegund. Zo lang niet kunnen voetballen en toch iedere wedstrijd aanwezig. Dit tekent ook de sfeer in en rond het team, dit doen we met zijn allen. De slogan “SV Deurne doen we samen” is helemaal van toepassing op dit team. Trainers, leider, vlagger, spelers en ouders, allemaal hebben ze bijgedragen aan dit geweldige kampioenschap!

Bij terugkomst in Deurne zijn de feestelijke activiteiten direct opgestart en sommigen hebben het kampioenschap tot in de kleine uurtjes gevierd.

Nog een speciaal woord van dank aan Grashoek. Na hun Kerstborrel van vrijdagavond hebben ze tot diep in de nacht hun kantine gepoetst om ons zaterdagochtend in een mooie, frisse kantine te kunnen ontvangen, dank hiervoor.