SV Deurne 6 tegen Sparta ’25 7 door Henk Driessen

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 15 mei 2017 00:00

Zondagochtend 14 mei 2017, een stralende zon. Echt voetbalweer dus. SV Deurne 6 zette direct druk op de tegenstander. Zouden ze geïnspireerd zijn door de wedstrijd van Ajax tegen Olympique Lyon afgelopen donderdag? Helaas was maar van korte duur. Niet erg, er stond niets meer op het spel.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Jorg van Kessel, hij schoot echter naast. Binnen elf minuten tijd maakte Sparta ’25 het verschil, ze scoorden twee keer. Het stond dus 0-2.

De eerste helft was een gezapig potje maar het ging er zeer sportief aan toe. Verder floot scheidsrechter Jan Swinkels in de geest van de wedstrijd en hield de kaarten op zak.

Anton Koopman miste namens SV Deurne voor rust nog een kans. In de dugout van SV Deurne was het gezellig en werden er de nodige grappen gemaakt. SV Deurne 6 is een gezelligheidsteam, dat werd mij wel duidelijk.

Beide elftallen hadden kansen voor rust, de bal ging er echter niet meer in.

Ik voorspelde coach Robert in ’t Groen van SV Deurne 6 dat onze ploeg met 3-2 zou gaan winnen. Even leek het de goede kant op te gaan, SV Deurne schoot een bal op de paal maar in de rebound schoot Anton de 1-2 binnen.

Er was hoop maar Sparta ’25 scoorde direct tegen 1-3.

Aan beide zijden waren er nog kansen, zo schoot SV Deurne tegen de buitenkant van de paal en even daarop kwam het vrij voor de keeper te staan. Het mocht niet baten, ook deze mogelijkheid werd gemist.

Keeper Giovanni Bukkems viel nog uit maar er was ook goed nieuws. SV Deurne kreeg een strafschop. Joost Verlijsdonk scoorde en kreeg direct daarna een publiekswissel. Dit was zijn laatste wedstrijd voor SV Deurne. Bedankt Joost voor bewezen diensten!

Het eindsignaal klonk, stand 2-3.

De laatste goal van Joost Verlijsdonk in het shirt van Deurne 6