Paul Megens; sterke persoonlijkheid met een hart van goud.

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 12 september 2017 00:00

Paul Megens is geboren in 1987, zelf vind ik hem een echt leiderstype. Hij is nog aanvoerder geweest in de A1 die onder leiding stond van Sijmen Peijnenburg.

“Sijmen had goeie oefenstof en gaf me zelfvertrouwen”, aldus Paul. “Door hem werd ik mentaal sterker.”

Paul heeft o.a. door zijn opvoeding meegekregen dat hij wat terug wil doen voor de gemeenschap en zo werd hij coach bij SV Deurne. Ik zag Paul als de kroonprins onder de jeugdtrainers bij SV Deurne. Hij is zelfs assistent geweest onder Rick de Rooij bij het samenwerkingsverband tussen FC VVV en Helmond Sport. Rick betitelt Paul als zeer leergierig, erg betrokken bij zijn elftal en Paul durft initiatief te nemen.

Hij begon als assistent-coach bij Leon van Moorsel wie hij roemt om diens contact maken met de spelers. Als zijn absolute hoogtepunten noemt hij de kampioenschappen als coach met C1 en B1.

Volgens Paul kenmerkt een goeie coach zich als iemand voor wie de spelers door het vuur gaan. “De spelers moeten een klik met je hebben”, aldus Paul. “Je moet als coach jezelf zijn en een sterk karakter is een pre.”

De trainerscarrière van Paul werd in de kiem gesmoord. Hij koos voor een maatschappelijke loopbaan als financieel adviseur bij de Rabobank. In de toekomst als hij kinderen heeft overweegt hij weer coach te worden. Een andere mogelijkheid is dat hij trainer wordt van de kinderen van zijn broer Erwin.

Paul heeft tijdens zijn jeugd in de vertegenwoordigende elftallen gevoetbald en een jaar in SV Deurne 2. Daarna voetbalde hij drie jaar bij Racing Boys. Later kwam hij weer voetballen bij SV Deurne in hetzelfde elftal als zijn broers Mark en Erwin.

Dat laatste was de reden om terug te komen bij onze club. Dit team wordt ook wel ‘De Beloften’ genoemd.

Mat Teeuwen verdient een compliment, aldus Paul. “Een vrijwilliger die iedere zaterdag en zondag voor de club klaar staat!”

Een herinnering die ik aan Paul heb is dat hij zo behulpzaam is. Ik was een keer mijn fietssleuteltje verloren op het sportpark bij de voetbalclub en ik vroeg aan Paul of hij met zijn auto de fiets naar het pand van Stichting Welzijn wou vervoeren. Dan kon ik de volgende dag naar Rijwielhandel Manders lopen om het slot van de fiets af te halen. Paul charterde meteen enkele jeugdspelers om de fiets in de kofferbak te plaatsen en hij bracht de fiets direct naar de plek van bestemming.

Is dit niet wat Paul Megens kenmerkt? Een behulpzame jongen met een hart van goud.