Overtuigende overwinning Jong Deurne in eerste nacompetitie wedstrijd

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 29 mei 2017 00:00

Door een 10e plaats op de ranglijst is Jong Deurne veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie wedstrijden. Uiteindelijk kwam de ploeg slechts één puntje tekort voor directe handhaving, terwijl drie punten meer zelfs goed was geweest voor een 7e plaats. Helaas was dit alles niet het geval waardoor het seizoen nog enkele weken langer duurt.

Samen met de zes periodekampioenen uit de onderliggende 1e klassen (Venlosche Boys, De Ster, SCM, O.S.S.'20, TOP en HVCH)  wordt gestreden om één plaats in de Reserve Hoofdklasse. Jong Deurne was de eerste ronde 'vrij' en wist dat het in de tweede ronde aan zou moeten treden tegen de winnaar van de wedstrijden tussen HVCH en vv SCM. HVCH won de eerste wedstrijd op bezoek in Maastricht (0 - 3), de terugwedstrijd in Heesch werd niet meer gespeeld omdat SCM besloot om zich terug te trekken. Met HVCH treft Jong Deurne een geduchte en bekende tegenstander, gezien de ontmoetingen en resultaten de afgelopen jaren. HVCH eindigde dit seizoen op vijf punten achterstand van kampioen ZSV. Ze wisten de laatste vijf wedstrijden te winnen, waaronder de bekerfinale tegen Scharn vorige week zondag. In deze reeks van vijf wedstrijden werd ook nog eens vier keer de 0 gehouden. Een ploeg in vorm dus!

De wedstrijd op Sportpark De Braaken begon anderhalf uur eerder gezien de weersverwachtingen. Heel even leek het erop dat HVCH de bovenliggende partij zou zijn door twee speldenprikjes in de beginfase, maar daarna had Deurne al snel de overhand. Het eerste doelpunt was van grote schoonheid. Fantastisch verdedigend werk van Jorgen leidde tot een doeltrap achterin. Dirk nam deze snel en speelde Bart in, die op zijn beurt Jan vrij wist te spelen. Met een fantastische crossbal bracht Jan de diepgaande Stijn in stelling, die de bal laag en hard voorgaf op Stefan, die op zijn beurt de bal bij de eerste paal overtuigend binnen schoot. Deurne hield het overwicht, gaf weinig weg en had controle over de wedstrijd. De rust leek met 0 - 1 bereikt te worden, maar Ronald bracht daar nog verandering in. Hij pikte een afvallende bal op en schoot vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal met links snoeihard via de onderkant van de lat in het doel. Een doelpunt van grote schoonheid!

De tweede helft begon voortvarend met veel balbezit en een grote mogelijkheid op 0 - 3, maar deze kans werd helaas gemist. Aan de andere kant kreeg de nummer 7 van HVCH ook een goede mogelijkheid, maar hij schoot de bal voorlangs. Op het moment dat niemand het aan zag komen viel de 1 - 2. Een voorzet werd door de spits van de gastheren binnen gekopt. Dit zorgde voor nieuwe hoop bij HVCH, dat weer extra energie kreeg om op jacht te gaan naar een gelijkmaker. Juist in deze fase wist Jong Deurne zelf één van de mogelijkheden te benutten. Na een prima aanval legde Stijn de bal terug op Lars die van dichtbij de bal binnen schoot. Een goed doelpunt op een prima moment in de wedstrijd. Niet veel later leek Deurne de wedstrijd definitief te kunnen beslissen toen de scheidsrechter floot voor een strafschop omdat spits Stefan door de keeper van de thuisploeg opzichtig naar de grond werd gewerkt. Waar eenieder uit ging van een strafschop en een kaart voor de keeper, besloot de scheidsrechter op advies van de grensrechter deze beslissing terug te draaien. Tot verbazing van eenieder kreeg de keeper nu juist de vrije trap mee. Geen kaart, geen penalty en dus ook geen doelpunt voor SV Deurne.

Deze beslissing leek nog grotere gevolgen te krijgen toen HVCH in de 91e minuut wél een strafschop kreeg. Een belangrijk moment, zeker met oog op de terugwedstrijd in Deurne. Dirk probeerde de nemer uit zijn concentratie te nemen en nam uiteindelijk plaats op de doellijn. Geconcentreerd en vol overtuiging dook hij de bal uit de rechter onderhoek van het doel. Een fantastische en hele belangrijke redding! Hiermee leek de wedstrijd in 1 - 3 te eindigen, maar vanuit de corner die HVCH nog tegoed had wist Jong Deurne nog te scoren. Stijn Broeks pikte de afgeslagen bal op eigen helft op. Hij versnelde met de bal aan de voet en liep enkele HVCH'ers voorbij alsof ze er niet stonden. Oog in oog met de keeper besloot hij de bal perfect breed te leggen op Ruben, die Stijn met een lange sprint vanaf de eigen helft wist te volgen. Een koud kunstje voor Ruben, die de bal beheerst tegen de touwen schoot; 1 - 4. Dit leidde tot veel blijdschap en ontlading bij SV Deurne en tot verslagenheid bij de gastheren. Géén 2 - 3, maar een 1 - 4 eindstand!

Een overtuigende overwinning na een zeer hectische slotfase. Volgende week maandag om 11.00 uur staat de terugwedstrijd in Deurne op het programma. In de andere halve finale won TOP met 3 - 0 van O.S.S.'20. Volgende week maandagmiddag weten we welke twee ploegen (op neutraal terrein) uit gaan maken welke ploeg zich komend seizoen Hoofdklasser mag noemen.

Opstelling:

Dirk van der Linden; Yheferzon van de Berkmortel (Yuri Veeneman), Jorgen van de Werf, Bart Nelemans, Maarten Smets, Ronald Joosten, Stan Respen, Jan Kuipers (Ruben Sonnemans), Lars van Stipdonk, Stijn Broeks en Stefan van de Werf.