Oppermachtig sv Deurne laat toch punten achter op het Valkennest

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 03 december 2017 00:00

Een tot op het bot gemotiveerd sv Deurne wilde eindelijk eens met de statistieken breken dat er bij uitwedstrijden tegen De Valk weinig te halen valt.

Vanaf minuut een was het een prima combinerend sv Deurne dat de toon zette, het resulteerde in de eerste twintig minuten een verschillende kansen , maar met name aanvalsleider en aanvoerder Harm van der Steen mikte in vrijwel identieke situaties tweemaal net te hoog. Ook na dit aanvangs offensief bleef sv Deurne de bovenliggende partij, maar het was De Valk die nu twee dotten van kansen kreeg , een na een slippertje van Job Steeghs , waarbij de bal op de paal belandde en even later nog een, die door een prima ingreep van Joost Bukkems onschadelijk werd gemaakt. Eindelijk kwam dan in de 38e minuut de verdiende beloning, in een onoverzichtelijke situatie werd Thijs Matheij in de zestien onderuitgeschoffeld en de daarop volgende penalty werd door Harm van der Steen onberispelijk binnengeschoten : 0-1. Deurne leek met deze stand te gaan rusten, leek.... want in de 45e minuut werd een op zich onnodige en ongevaarlijke corner toch nog bij de twee paal binnengewerkt : 1-1.

Na de rust kwamen de partijen wat meer in evenwicht en hoewel ook hier sv Deurne het betere van het spel bleef behouden, met name veel gevaarlijke aanvallen over links smoorde in een melee van spelers in het vijandig doelgebied, toonde De Valk zich ook enkele malen gevaarlijk met hun typische ( en bekende ) counters. Pas na het inbrengen van Maarten Vos op rechts als vervanger van Ruhendry Martina kreeg sv Deurne weer de overhand , dit overwicht resulteerde in een prima aanval over rechts , een schitterende steekpass van Gregory Lammers bracht Thijs Mattheij op de rand zestien in stelling, hij vuurde voluit , en doelman Verhoeven was geslagen : 1-2 .

Deze voorsprong moest naar huis gespeeld worden, zeker toen in de 80e minuut Antwan Rijkers met direct rood na een wilde charge op Gregory ook nog eens werd weggestuurd en De Valk in ondertal verder moest. Intussen regende het aan beide zijde gele kaarten , scheidsrechter Bogers trok ze wel heel gemakkelijk , want 10 kaarten, gelukkig verdeeld over beide partijen was absoluut niet een afspiegeling van het wedstrijdverloop. De wedstrijd werd hierdoor wel rommeliger, sv Deurne verloor de overhand en een De Valk ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker en...., die kwam er ook nog , Tecer Tufan kreeg op de rand zestien een bal aangespeeld, kapte drie ( ! ) verdedigers uit en schoot onhoudbaar in de rechter boven hoek binnen : 2-2.

Hoewel sv Deurne hierna nog een paar kansjes kreeg bij corners en voorzetten, bleek dit uiteindelijk ook de einduitslag en dit voelde uiteindelijk als een nederlaag na een op zich prima gespeelde wedstrijd. Maar de competitie gaat verder, het ene punt brengt het team van Jurgen Elbers in de top 3 en zondag wacht alweer de volgende klus , thuis tegen Chevremont. Als die wedstrijd wel het volle pond oplevert en ook de bekerwedstrijd tegen Someren as donderdag het gewenste resultaat brengt, kan sv Deurne met een gerust hart richting winterstop.

De opstelling van vanmiddag in een koud en guur Valkennest : Bukkems, Plas( 85 e minuut J vd Werf ), Veeneman, Steeghs, Kuijpers, Geven, Lammers, Mattheij, Martina ( 60e minuut Vos ), van der Steen en Luwawa.