Nulandia - Jong Deurne wedstrijdverslag

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 25 mei 2018 00:00

Op zondag 20 mei stond de wedstrijd tussen Jong Deurne en het tweede elftal van Nulandia op het programma. Na 8-1 afgang in de uitwedstrijd en de slechtste wedstrijd van het seizoen, afgelopen week tegen Mierlo-Hout 2 hadden de spelers van Jong Deurne wat goed te maken. Ook omdat Jong Deurne aan de aftrap nog steeds niet zeker was van een plek in de 1e klasse volgend seizoen.

In de matige openingsfase werd de eerste doelpoging van Nulandia al verzilverd. Door het niet doordekken van verdediging van Jong Deurne kon de spits van Nulandia vanaf een meter of 25 vrij op het doel schieten. De zwabberbal belandde laag in de rechterhoek waar de keeper van Jong Deurne deze niet had verwacht.

Al snel daarna kwam Jong Deurne op een 1-1 stand, Huub was in de 10e minuut al ingevallen voor Bart, Huub werd weggestuurd door Haris, die zichzelf goed vrij speelde op het middenveld, zijn voorzet werd precies goed genoeg van richting veranderd om in het doel van de tegenpartij te belanden.

In de 30e minuut kreeg Jong Deurne een corner. De goede corner van Ruben werd binnengekopt door de vrijstaande Stijn. Matig verdedigen van Nulandia brengt de stand op 2-1 voor de thuisploeg. Vlak voor de rust werd een schot van buiten de 16 van Nulandia aangeraakt door een vervediger van Jong Deurne. De bal beland voor de voeten van een Nulandia-aanvaller. De aanvaller schuift de bal langs Frank Derks, maar het doelpunt werd afgekeurd door een snelfluitende scheidsrechter wegens hands/buitenspel.

In de rust van de wedstrijd was één ding zeker, deze wedstrijd moest over de streep worden getrokken. Na de rust kwam het goede nieuws uit een andere wedstrijd uit de 1e klasse, Avanti ’31 2 – SSS ’18 2, waar de aftrap om 10 uur in de ochtend was, werd gewonnen door Avanti (2-1), waardoor Jong Deurne zeker was van een plek in de 1e klasse volgend seizoen.

In de 60e minuut leek het vanaf de bank alsof het een wedstrijd van Barcelona was. Ruben haalt de bal achterin op, Ruben kaatste de bal met Pieter, speelt Stef in de spits in die de bal in één keer over de verdediging legt bij de doorgelopen Ruben die de bal met binnenkant voet over de keeper van Nulandia heen legt. Stand 3-1 in het voordeel van Jong Deurne.

Typerend voor het hele seizoen van Jong Deurne, kregen zij in de aanval die opgezet werd vanaf de aftrap, meteen een tegendoelpunt tegen. De wissels van veldspelers Jong Deurne waren inmiddels op na het geblesseerd uitvallen van Haris. Gelukkig had Dirk zijn spelerstenue meegenomen op de bank. Dirk kwam in de 75e minuut in het veld voor Stef.

Wie had gedacht dat een keeper ook ambities heeft als spits? Dirk werd uiteindelijk de matchwinner van deze wedstrijd. Na een hoge bal over de verdediging heen van Nulandia had Dirk alle tijd om de bal te controleren en 1-op-1 met de keeper te gaan. Heel de verdediging van Nulandia dacht aan buitenspel, de eigen grens dacht dit echter niet. 1-op-1 met de keeper schoot Dirk de bal vol overtuiging met zijn linkervoet in het hoekje. Na het uitbundig vieren van het doelpunt alsof zijn tweede naam Ronaldo was, was de eindstand bepaald, 4-2.

Jong Deurne is veilig van een plekje in de eerste klasse volgend seizoen. Volgende week speelt Jong Deurne haar laatste wedstrijd van het seizoen uit bij HVCH 2 te Heesch.

Opstelling Jong Deurne: Frank D., Yheferzon, Sam (Maarten ’45), Frank V, Bart (Huub ’10), Jorgen, Pieter, Ruben, Stijn, Haris (Chiel ’60), Stef (Dirk ’75)