Nieuwkomers hebben goede eerste indruk bij SV Deurne

Activiteiten — Gepubliceerd op 09 september 2018 16:40

Nieuwkomers hebben goede eerste indruk bij SV Deurne 

Afgelopen seizoen voetbalden Twan Hendricks (27) en Arne van Geffen (24) nog samen bij Wilhelmina ’08. Dit seizoen sluiten zij aan bij SV Deurne 1. Zowel binnen als buiten het veld hebben beiden een klik met elkaar.

Twan komt uit Panningen en is hier ook begonnen met voetbal. Daarna speelde hij tien jaar bij FC VVV (in de tijd van Keisuke Honda). Toen keerde hij voor een seizoen terug bij Panningen om vervolgens zeven seizoenen in Weert te voetballen. Arne komt uit Asten en is begonnen met voetbal bij NWC. Daarna heeft hij elf jaar bij Helmond Sport gevoetbald (waar hij Gregory Lammers en Mark Kuijpers nog van kent). Hij speelde drie jaar in het eerste van Helmond Sport.

Vervolgens speelde hij twee jaar bij NWC en het afgelopen seizoen bij Wilhelmina ’08. Over Gregory Lammers heeft hij nog een grappige anekdote. Tijdens de warming up bij Helmond Sport mochten ze niet een bal aanraken. Voor de gein schoten een aantal trainers de bal expres richting de spelers. Wanneer een speler werd geraakt moest hij opdrukken. Ook tijdens deze training gebeurde hetzelfde. Gregory wou de bal ontwijken, keek daarom steeds naar de trainers terwijl hij vooruit liep. Hierdoor zag hij de lichtmast niet staan en liep hier vol tegenaan.

De hele selectie (inclusief de trainers) lag op de grond van het lachen. Arne is van origine een middenvelder maar kan ook als buitenspeler fungeren. Op de vraag wat de kwaliteiten van Arne zijn antwoordt Twan; “Arne heeft een goed rechterbeen, straalt rust uit aan de bal gecombineerd met een goed spelinzicht. Ook zijn de standaardsituaties met hem gevaarlijk.” Twan is een goede buitenspeler die het liefste op de rechterflank speelt. Maar ook op 10 kan hij heel goed uit de voeten. Arne zegt het volgende over de kwaliteiten van Twan; “Twan is een goede teamspeler die snel is en met de bal aan de voet de tegenstander uit kan spelen.

Ook is hij ieder seizoen belangrijk met doelpunten en assists.” De eerste indruk van SV Deurne is bij het tweetal zeer positief. Ze roemen de gemoedelijke sfeer binnen een leuke groep. Volgens beiden kunnen alle ploegen in de Eerste Klasse van elkaar winnen. Daarom vinden ze het goed dat SV Deurne 1 een brede selectie heeft met een dubbele bezetting op iedere positie. “Er zit genoeg kwaliteit in deze ploeg. Wij dragen hier graag een steentje aan bij. De intentie bij de spelers is goed, dat zie je aan de hoge trainingsopkomst. Ook kijken we uit naar de derby tegen ZSV”, aldus beiden.

Arne en Twan, we genieten nu al van jullie!

« ga terug