Jurgen Wilbrink; een goed organisator die zijn afspraken stipt nakomt.

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 31 januari 2018 00:00

Jurgen Wilbrink is geboren in Eindhoven en heeft in de jeugd van PSV gevoetbald. In de jeugd van PSV gevoetbald?! Ja, maar dan bij de amateurtak. Als tegenstanders ooit aan Leon Verdonschot vragen of Blue Velvet wat voorstelt grapt hij wel eens; “Ja, we hebben er zelfs ééntje van PSV bijzitten.”

Jurgen heeft acht jaar bij Blue Velvet gevoetbald maar stopte omdat hij last kreeg van zijn enkels. Hij is echter nog steeds secretaris van dit team. Jurgen verzorgt o.a. de communicatie en verricht hand- en spandiensten voor Blue Velvet.

De kinderen van Jurgen zaten in dezelfde klas als die van Ariën Brouwers en Leon Verdonschot. Bij de oprichting van dit team vroeg Leon aan Jurgen; “Welke positie in het veld wil je? Spits of keeper?” Jurgen antwoordde, “spits”. “O ja, je doet dus mee?!”, aldus Leon. Was dit een vraag of een conclusie? Je kunt echter op grond van zo’n mededeling toch moeilijk weigeren?! Toeval of niet, Jurgen had een maand eerder overwogen om weer eens te gaan voetballen.

Zijn zoon Xander werd lid van onze club in het seizoen 2005/2006. “Kinderen zijn de bindende factor in het maken van contacten”, aldus Jurgen. Hij was jarenlang jeugdleider van zijn zoon (tot en met het B-elftal). Zijn dochter doet aan hockey en ook daar verricht Jurgen hand- en spandiensten.

Jurgen heeft drie jaar lang het C-toernooi georganiseerd. Als het kan blijft hij het liefste op de achtergrond.

Hoe kwam Jurgen in Deurne terecht? Jurgen leerde een meisje uit het Deurnese kennen en woont sinds 1994 in ons dorp. “Deurne voelt als thuis”, aldus Jurgen.

Hij werkt als consultant in de automatisering. Jurgen helpt bedrijven die wereldwijd met een financieel systeem werken. Engels is hierin de voertaal.

Jurgen was een belangrijke schakel bij de veiling van goederen en diensten die plaatsvond op 21 januari 2018 in de kantine van SV Deurne. Hij maakte hiervoor de powerpoint aan en zette de veiling online zodat mensen daarop (vooraf) konden bieden zonder aanwezig te hoeven zijn. Tevens zorgde Jurgen ervoor dat bij het veilen de aangeboden goederen en diensten goed op elkaar aansloten.

Jurgen Wilbrink is een goed organisator en zijn kracht is dat hij zich stipt aan zijn afspraken houdt. Verder kan Jurgen mensen binden. Jurgen werkt liever projectgericht dan dat hij in een commissie zit. Wel wil hij altijd actief meedenken als men hem dat vraagt.

Jurgen ervaart SV Deurne als een sociale club die verder denkt dan de grenzen van ons dorp.

Jurgen Wilbrink, je doet fantastisch werk. Hopelijk kunnen we nog lang van je genieten!