Joris en Jeroen Verhaegh; De wedstrijd tegen Racing Boys leeft!

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 07 maart 2018 00:00

Joris en Jeroen Verhaegh, broers en vrienden voor het leven. Ze hebben van kinds af aan al een goede band met elkaar gehad. Jeroen is twee jaar ouder dan Joris maar nam hij al vanaf zijn kindertijd overal mee naartoe.

Jeroen is twee jaar ouder dan Joris maar nam hij al vanaf zijn kindertijd overal mee naartoe. Als Jeroen afgesproken had om op het veldje te gaan voetballen kwamen ze altijd met zijn tweeën. Ze helpen elkaar nog steeds waar nodig en kunnen alles met elkaar bespreken.

Het was voor Jeroen geen probleem dat Joris zich twee jaar geleden bij SV Deurne 6 aansloot. Nu Jeroen niet meer thuis woont vind hij het fijn dat ze elkaar door het voetbal minimaal twee keer per week zien. Jeroen zegt dat Joris zich altijd voor de volle 100 % geeft, zowel in het veld als in het dagelijkse leven. Tijdens wedstrijden gaat Joris duels aan met tegenstanders die soms twee keer zo groot zijn en die hij vaak op grond van doorzettingsvermogen wint.

Jeroen vindt Joris sociaal zeer sterk. “Er zijn weinig mensen met wie hij niet door één deur kan”, aldus Jeroen. Joris betitelt Jeroen als zeer slim, behulpzaam en erg sociaal. Joris noemt Jeroen de ideale broer. “Jeroen staat altijd voor mensen klaar en wil graag helpen”, aldus Joris. Joris vraag nog regelmatig advies aan Jeroen bij grote/belangrijke beslissingen. “Jeroen kan met iedereen overweg en zal nooit kwaadspreken over iemand!”

Hun opvoeding was voor beiden belangrijk. Ze kregen veel vrijheid van hun ouders net zolang ze de kantjes er maar niet afliepen en hun best deden. Ze kregen dan de vrijheid om zelf de keuzes te bepalen in hun leven (qua sport, studie en werk). Vader en moeder Verhaegh gaven hun kinderen vooral mee dat je andere mensen moet behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Henk Verhaegh (vader van Jeroen en Joris) heeft in 2010 een prachtig boek geschreven met de titel Bakkersjongen. Dit boek is beslist een aanrader. In deze roman staat de relatie tussen kind en ouders centraal.

Ik heb het ontroerende, gevoelige boek met een verrassend einde met tranen in mijn ogen zitten lezen. Zo mooi vond ik het. Jeroen leest normaal gesproken nooit een boek maar las deze roman in één ruk uit. Hij vindt evenals Joris het boek erg pakkend.

Joris was verrast dat zijn vader een boek ging schrijven. Henk Verhaegh is er lang mee bezig geweest en dit resulteerde in een mooi boek, aldus Joris. Ook Joris leest zelden boeken maar las deze roman in één keer uit. Joris vindt het boek Bakkersjongen een boek waar moeilijke gevoelige zaken in worden besproken. Ze denken beiden dat ze niet het schrijverstalent hebben om een boek te schrijven maar zal pa Henk Verhaegh dat vroeger van zichzelf wel hebben gedacht?!

Jeroen ervaart SV Deurne als een erg leuke club waar veel wordt georganiseerd door tal van vrijwilligers. Veel van deze vrijwilligers liepen bij onze club al rond toen Jeroen zes jaar oud was (Petra van de Kant, de familie Manders, Mat Teeuwen maar bijvoorbeeld ook de materialenmannen).

Jeroen is tevreden met de nieuwe koers die het huidige bestuur heeft ingezet. Ook Joris vindt SV Deurne een leuke club. Hij loopt er al 20 jaar rond en heeft het er nog steeds naar zijn zin. Joris vindt het fijn dat er vele trouwe vrijwilligers rondlopen die veel regelen voor de club.

Het trainingsmateriaal voor de lagere elftallen kon echter wel beter, aldus beide broers. De trainingsballen worden al jarenlang gebruikt en zijn in feite al een hele tijd aan vervanging toe. De lagere elftallen moeten vaak al blij zijn als ze er enkele bruikbare ballen uit kunnen halen.

Jeroen heeft nagenoeg op iedere positie in het veld gespeeld. Tegenwoordig speelt hij meestal back. Op deze positie kan hij duels aangaan en naar voren stomen.

Joris heeft in vroegere tijden op het middenveld/voorhoede gespeeld. Dit jaar speelt hij meestal in de spits mede omdat de voormalige spits vorig seizoen naar ZSV is vertrokken.

Jeroen zit nu dus al 20 jaar bij de club en heeft het bij SV Deurne altijd naar zijn zin gehad. Het feit dat ze na hun periode bij de junioren zelf een nieuw seniorenteam op konden richten heeft hieraan zeker bijgedragen. Jeroen vindt SV Deurne 6 een gezellig en hecht vriendenteam waarmee ze naast voetbal ook andere leuke dingen doen. Zo gaan ze tijdens elke winterstop op trainingsweekend en wordt elk seizoen afgesloten met een teamfeest.

Dit jaar is het 10-jarig jubileum van SV Deurne 6 en zal er op het einde van het seizoen op 26 mei 2018 een groot feest gehouden worden en de kantine van SV Deurne. Bij deze is iedereen hiervoor uitgenodigd.

Joris heeft nooit een reden gehad om te stoppen bij SV Deurne. Joris heeft altijd in leuke teams gespeeld en ook nu bij SV Deurne 6 heeft hij het erg naar zijn zin.

Jeroen werkt als inkoper bij John Deere in Horst. Joris werkt als inkoper bij Sleeve Technology in Deurne. Sleeve Technology maakt machines om producten te sleeve.

De wedstrijd tegen Racing Boys (The Battle of The Peel) leeft heel erg. Jeroen noemt het de wedstrijd van het jaar voor SV Deurne 6. Dit team zal dan ook op volle sterkte aantreden. Het is een weerzien met vele bekenden, veel jongens die bij Racing Boys voetballen komen ze regelmatig tegen in de kroeg. Het is voor beiden een weerzien met hun neef Luuk Verhaegh.

Joris hoopt op een verrassing tegen Racing Boys. Het is een leuke wedstrijd en ze hopen door alles te geven deze wedstrijd te winnen. Jeroen vindt dat Racing Boys een goede selectie heeft maar hoopt het de ploeg op basis van inzet knap lastig te maken.

Doordat SV Deurne 6 tijdens de winterstop op trainingskamp is geweest hebben ze op het vlak van conditie mogelijk een voorsprong op deze ploeg. Jeroen acht een verrassing mogelijk. Joris denkt dat ze met een goeie inzet wel een kansje maken. Wat de uitslag ook wordt; na de wedstrijd zal het zeker gezellig worden.

SV Deurne 6 tegen Racing Boys dit weekend. Komt allen kijken!

« ga terug