Jorg van Kessel; karaktermens die altijd klaarstaat voor de club.

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 01 september 2017 00:00

Jorg van Kessel is al vanaf 1996 lid van SV Deurne. Hij is een gerespecteerd voetballer en heeft doorgaans in de lagere elftallen gevoetbald. Jorg is jarenlang jeugdtrainer geweest bij SV Deurne. Er passeren enkele gerenommeerde namen zoals Jef Vels, coach bij de KNVB. Die had een prachtige riedel namelijk Praatje-Plaatje-Daadje. Vels bedoelde hiermee dat je eerst de oefening uit moet leggen (praatje), dan de oefening zelf uitvoeren (plaatje) en tenslotte moeten de jongens het zelf doen (daadje).

Op 18-jarige leeftijd werd Jorg jeugdtrainer bij D4 van SV Deurne. Hij roemt Theo Goossens. “Theo communiceert goed en is een sterk organisator”, aldus Jorg. Theo was in die tijd leider bij D4.

Jorg was met tussenpozen acht jaar jeugdtrainer bij SV Deurne hoofdzakelijk bij de lagere elftallen.

Een speler aan wie hij met veel plezier terugdenkt is Rawa Ahmad van SV Deurne D3. Dit was het elftal waarmee Jorg kampioen werd. “Rawa was een echt straatvoetballertje die graag panna’s maakte.”

Later is Jorg nog trainer/coach geweest van o.a. SV Deurne A2 samen met Fabian van de Heuveln. Hij roemt dit elftal met name omdat er veel gelachen werd.

Zo kan Jorg de laatste wedstrijd nog herinneren waarin ze al een ruime voorsprong hadden. Op het laatst kreeg het elftal een strafschop en ze besloten om die Hans Manders (die zelden een doelpuntje scoorde) te laten nemen. Hans nam de penalty op de punt van zijn schoen en schoot hem vol in de kruising. De ontlading volgde! Uit volle blijdschap rende hij op de coaches Jorg en Fabian af en omhelsde ze.

Jorg heeft zijn maatschappelijke carrière van onderaf opgebouwd. Hij ging eerst naar het VMBO, daarna rondde hij de HAVO af. Vervolgens ging Jorg naar de HBO en voltooide tenslotte de Universiteit.

Hij verpoosde voor zijn opleiding nog een jaar in Londen. Hij werkte bij een distributeur/groothandel als stagiaire. Dit was echt een avontuur en Jorg werd hier mentaal sterker door.

Later heeft hij nog een halfjaar in Curaçao gebivakkeerd. Hij werkte daar bij het bedrijf eFresh, een online marktplaats voor versprodukten.

Jorg woont nu weer in Nederland en is projectmanager bij TFT, een machinebouwbedrijf. Hij verzorgt nu de nieuwsbrief bij SV Deurne die als het goed is iedere maand in uw mailbox zit.

Jorg voetbalt nu nog steeds en speelt nu bij een vriendenteam, Deurne 6. Ze hebben veel plezier samen en gaan jaarlijks een weekendje weg in de winterstop.

Jorg wou vorig seizoen stoppen en toen vroegen ze of hij toch niet een wedstrijd mee wou doen. Dat deed Jorg, dat leidde tot een tweede wedstrijd en nu staat hij weer volledig mee te voetballen.

De laatste wedstrijd van vorig seizoen was tegen Oranje Zwart. Er kwam een corner, de bal kwam buiten de zestien en stuiterde, Jorg nam hem vol op de slof en schoot hem in de kruising. Na de wedstrijd bleek dat hij Speler van het Jaar was geworden van dit team. Een mooie bekroning dus.

Dit jaar komen er mooie wedstrijden aan tegen Racing Boys. Tom van Ansem (oud actief clublid van SV Deurne) is daar trainer en veel oud-spelers van onze club voetballen bij dit team.

Ik beloof nu al dat ik van deze derby een voorbeschouwing en wedstrijdverslag maak.

Kortom; een intermezzo tussen Tom van Ansem en Robert in ’t Groen ligt in het verschiet.