Jong Deurne wint de eerste helft, maar verliest de tweede.

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 15 maart 2018 00:00

Op zondag 11 maart stond in Oss de competitiewedstrijd tussen Top 2 en Deurne 2 op het programma. Een mooi affiche op een nog mooiere locatie. Voor de wedstrijd hadden de boys van Deurne eindelijk eens de kans echte mannen aan het werk te zien.

Zij konden namelijk vanuit het kleedlokaal pal op het hoofdveld kijken, waar juist op dat moment de hoofdmacht van FC Oss (onder leiding van Klaas Wels) aan het trainen was. Dat zij geïnspireerd door hen het veld op gingen, bleek uit de ruststand. Deurne startte overtuigend en met lef. Na amper een kwartier voetballen nam Dirk een uittrap. Deze werd vooruit gekopt door een verdediger van Top en belandde in de voeten van captain Yhefferzon. Hij speelde Stijn in, die op de zijlijn stond. Stijn legde de bal terug op Yhefferzon en liep zelf door richting de achterlijn. Perfect in de loop kreeg Stijn de bal terug van Yheff en hij zette laag voor. Chiel was er op dat moment als de kippen bij om de bal, onder de keeper door, binnen te prikken: 0-1.

Deurne bleef gedurende de eerste helft het beste van het spel houden, maar kreeg ook enkele kansen van Top te verwerken. Zo werd een voorzet vanaf links (buitenspel volgens de vlaggende Stef) op de lat gekopt. Op slag van rust verdubbelde Deurne de voorsprong. Nadat Deurne met enkele inworpen aan de kant van Top in balbezit bleef, kreeg Chiel een schop te verwerken. Een vrije trap voor Deurne was het logische gevolg. Deze werd genomen door Juan. Juan sneed de bal heerlijk aan met zijn linker en bracht Chiel in stelling om bij de tweede paal de bal wederom binnen te prikken: 0-2.

Tijdens de rust werd gehamerd op het feit dat Top móést en zou komen in de tweede helft om er nog enigszins een succes van te maken. Deurne zou scherp moeten zijn op de eventueel gewijzigde tactiek van de tegenstander.

Het eerste kwartier van de tweede helft kwam Deurne ongeschonden door. Hierna nam Top duidelijk het heft in handen. Met name de rechter buitenspeler werd meermaals op de zijlijn aangespeeld om een actie te maken of de bal scherp voor te zetten. Uit een mislukte dieptepass richting de buitenspeler, kwam uiteindelijk de eerste treffer aan de zijde van Top. De dieptebal was een eenvoudige prooi voor Yhefferzon, die eerder bij de bal was. Hij dacht Dirk eenvoudig in te spelen, niet wetende dat hij al naar de rechterkant van de zestien was gelopen om daar de bal weg te trappen. Door de aanraking van Yheff was Dirk compleet uit balans en moest hij terugrennen naar het midden om daar de bal, onder hoge druk van een aanvaller van Top, aan te nemen en half weg te werken. Helaas ontging het de scheidsrechter dat een speler van Top vol doorging op de enkel van Dirk. De bal belandde in de voeten van een andere speler van Top die bijna meteen op goal schoot. Via een carambole (de bal werd nog half geblokt door Maarten) verdween de bal in het doel: 1-2. Deurne was gewaarschuwd en moest zich herpakken.

Dit lukte niet, want een paar luttele minuten later lag de bal wederom in het netje. De ingevallen nummer 15 omspeelde zijn tegenstander en gaf strak en laag voor. Deze voorzet werd nog weggewerkt, maar kwam wel opnieuw in de voeten van de nummer 15. Deze twijfelde geen seconde en gaf opnieuw hard en laag voor. Deze tweede poging kwam wel aan en de spits van Top schoot resoluut raak: 2-2. De goede eerste helft van Deurne werd zo in een kleine vijf minuten teniet gedaan en Deurne moest alle zeilen bijzetten om niet gauw ook tegen een achterstand aan te kijken. Deurne herpakte zich enigszins, mede door enkele schreeuwpartijen van Frank. Er moest verdomme harder gewerkt worden, duels moesten feller aangegaan worden en Deurne moest zich niet van de wijs laten brengen door het opportunistische spel van Top. In de fase hierna werd er wat gedurfder gevoetbald door Deurne en dit leverde enkele grote kansen op. Zo schoot Jesse, na een aanval over meerdere schijven, voorlangs en werd Deurne uit enkele standaardsituaties gevaarlijk.

Het doek viel echter voor Deurne nadat de uitblinkende linksbuiten één-op-één kwam te staan met Dirk. Dirk verkleinde zijn goal zoveel hij kon, maar kon niet voorkomen dat de bal in de 84e minuut toch in de lange hoek verdween: 3-2. Top speelde de wedstrijd professioneel uit en kwam niet meer in gevaar. Zo verliest Deurne ook deze wedstrijd, en staat het wederom met 0 punten. Dit hadden er, gezien het spelbeeld, meer moeten zijn. De belangrijkste les die Deurne kan trekken uit deze wedstrijd, is dat een voetbalwedstrijd bij de senioren in totaal anderhalf uur (90 minuten) duurt en dus geen 45 minuten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de beloften van Boekel Sport op het programma. De uitwedstrijd, een grote glibberpartij, werd gewonnen met 0-2 door (wederom) twee goals van Chiel.

Hopelijk kan hij volgende week weer het net vinden en houdt Frank (die zijn rentree maakt na lang blessureleed) zijn doel schoon. We hebben de punten heel hard nodig om niet in de gevarenzone te belanden. De situatie is nu namelijk zo dat SSS’18 (elfde plek) twee punten minder heeft dan Deurne met twee wedstrijden minder gespeeld en dat Sparta ’25 (dat negende staat, één plek onder Deurne) dertien punten heeft (één punt minder dan Deurne) met een wedstrijd minder gespeeld. Komt dat zien op Sportpark de Kranenmortel op zondag 18 maart 2018 om 11:00.

Opstelling: Dirk, Yhefferzon, Frank, Sam, Maarten, Haris (75’Nick), Pieter (42”Huub), Lars, Chiel, Stijn, Juan (65” Jesse) . Frank Derks

Verslag geschreven door Dirk van der Linden