Jong Deurne verliest slechte wedstrijd tegen Mierlo-Hout 2: 5-3.

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 18 mei 2018 00:00

Op Moederdag (zondag 13 mei 2018) stond de wedstrijd tussen Mierlo-Hout 2 en Jong Deurne op het programma. Jong Deurne is na het gelijkspel van vorige week thuis tegen Boekel Sport 2 nog altijd niet helemaal zeker van een plek in de 1e klasse volgend seizoen. Het staat dan wel in de middenmoot, maar de concurrenten die lager geklasseerd staan kunnen allemaal in theorie nog over Jong Deurne heen. Zaak dus, om in de uitwedstrijd tegen Mierlo-Hout 2 te winnen.

De wedstrijd begint goed voor Deurne met een dot van een kans voor Stef. Hij krijgt de bal op een presenteerblaadje aangeboden van Stijn, maar hij schiet de bal bij de tweede paal naast waardoor de brilscore voor even blijft staan. Niet lang, want even daarna komt Mierlo-Hout op voorsprong. De bal wordt tussen twee verdedigers door aan de rechterkant diep gespeeld op de rechtervleugelaanvaller van Mierlo-Hout. Hij neemt de bal aan, snijdt naar binnen en waar Dirk een voorzet verwacht, knalt de speler de bal op goal. Dirk staat niet goed en kan dus niet voorkomen dat Mierlo-Hout als eerste scoort: 1-0. Niet veel later wordt het ook 2-0 als wederom de rechtervleugelaanvaller aan de bal komt. Deze keer geeft de speler de bal wel voor. Dirk kan de voorzet half pareren, maar hierdoor belandt de bal juist in de voeten van de spits. Deze kan gemakkelijk binnentikken: 2-0. Even later, na ongeveer een halfuur spelen, lijkt het drama compleet voor Deurne. Er wordt een overtreding begaan op de zestien meter en de vrije trap die daarop volgt, wordt behendig binnenkant paal binnengeschoten. Deurne kan het laatste kwartier het doel schoonhouden, maar gaat met een 3-0 achterstand de rust in.

Tijdens de rust is de moed bij een aantal spelers in de schoenen gezakt. Er wordt toch besloten om de schouders eronder te zetten, wat meer druk vooruit te zetten, wat vaker van afstand te schieten en met opportunisme te spelen. Doel hiervan is een snelle aansluitingstreffer scoren in de tweede helft.

Dat lukt. De tweede helft is maar een paar minuten oud als Deurne op 3-1 komt. De bal wordt voorgegeven vanaf links. In eerste instantie wordt de bal half weggewerkt, maar deze tweede bal wordt door Jorgen handig over de doelman gekopt: 3-1. De snelle aansluitingstreffer is er en Deurne wil doorzetten. Het krijgt echter al gauw weer een tegentreffer te verwerken als Bart vanuit achterin de bal zo in de voeten speelt van een speler van Mierlo-Hout. Deze kan met één pass zo de spits 1-op-1 zetten met Dirk en hij kan niet voorkomen dat de 4-1 binnen wordt getikt. Wederom is de marge drie goals en loopt Deurne weer achter de feiten aan. Het probeert de wedstrijd toch zo goed mogelijk uit te voetballen en komt op 4-2. Chiel wordt in de zestien naar de grond gewerkt en schiet zelf de penalty beheerst binnen. Op de marge van twee lijkt een vloek te zitten, want weer scoort Mierlo-Hout snel na de goal van Deurne. Een vrije trap op het middenveld wordt snel genomen waardoor de rechtervleugelaanvaller snel kan doorkomen. Hij steekt de bal scherp voor de goal en bij de tweede paal kan niet voorkomen worden dat Mierlo-Hout voor de vijfde keer scoort deze middag: 5-2. Even voor het einde doet Deurne nog wat terug door een derde keer te scoren. Het lijkt nog even spannend te worden als een buitenspelgoal onterecht wordt afgekeurd, maar het blijft bij 5-3.

Omdat SSS’18 thuis met 3-1 weet te winnen van titelkandidaat Rhode kan het in theorie Deurne nog voorbijgaan. Sparta’25 staat nu voorlaatste met 18 punten. SSS’18 staat tiende met 21 punten en kan dus in theorie Deurne nog voorbij. Om dit te voorkomen, moet Deurne uit de komende wedstrijd tenminste één punt halen. Daarom is het zaak om komende zondag – 20 mei 2018 – om 11:00 thuis tegen Nulandia. Komt dat zien op Sportpark De Kranenmortel op zondag 20 mei 2018 om 11:00!

Opstelling: Dirk, Yheferzon, Sam (60”Chiel) , Jorgen (76”Juan) , Brian (45”Nick ), Ruben, Bart, Pieter, Stef ( 62”Twan), Haris en Stijn. Verslag geschreven door Dirk van der Linden