Jong Deurne – R.K.S.V. Mierlo-Hout 2 1-0

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 14 november 2017 00:00

Jong Deurne boekt zege met een zwarte rand op Mierlo-Hout 2

Afgelopen zondag kruiste Jong Deurne in speelronde zeven de degens met Mierlo-Hout 2. Het seizoen van Jong Deurne kenmerkt zich tot op heden door wisselvalligheid en de behaalde resultaten zijn er dan ook navenant naar. Voor aanvang van deze krachtmeting noteerde de manschappen van Daniël Voigt en Erik Sterk twee winstpartijen, eenmaal werd er geremiseerd en reeds drie keer moest de bittere smaak van een nederlaag worden geproefd. Daarentegen draaien de gasten uit het Helmondse stadsdeel Mierlo-Hout tot dusverre een uiterst solide seizoen. De bezoekers behaalden immers al vier zeges. Verder eindigde één wedstrijd in een gelijkspel en slechts één keer moest er een nederlaag worden geïncasseerd. Jong Deurne wist op voorhand dus al dat het een zware dobber zou worden om Mierlo-Hout te verslaan.

Nadat de leidsman van dienst om klokslag 11 uur de fluit voor de eerste maal over het sportpark had laten schallen, stoven de tweeëntwintig balkunstenaars als dartelende, jonge veulens in de wei over de plastic grasmat. Het waren de gasten die het eerste wapenfeit van de wedstrijd aantekenden: een lange bal van achteruit belandde over de defensie van Jong Deurne en kwam terecht bij de rechtsbuiten van Mierlo-Hout. Gelukkig had de buitenspeler het vizier nog niet op scherp staan en hij schoof de bal voorlangs het Deurnese doel. Jong Deurne had het lastig in de openingsfase van de wedstrijd en de ploeg was nog niet bij machte om voor enig doelgevaar aan de andere kant van het veld te zorgen. Dit kwam doordat er tot dan toe weinig diepte in het spel van Jong Deurne was te bekennen. Het speeltuig werd bij vlagen wel aardig in de ploeg gehouden maar dit gebeurde voornamelijk op eigen helft. De wedstrijd kabbelde de eerste twintig minuten rustig voort, zonder dat er zich nog verdere kansen voor beide teams voordeden. In het restant van de eerste helft zouden deze mogelijkheden er desalniettemin nog wel gaan komen. Chiel werd middels een mooie steekbal de diepte ingestuurd. Waar de sluitpost van de bezoekers alert zijn doel uitkwam en daarmee een eventueel tegendoelpunt voorkwam, daar kwam Chiel net een teenlengte tekort om de bal langs de keeper te glijden. Kort hierna dreigde de spits van Mierlo-Hout alleen op doelman Alex af te gaan, ware het niet dat Jorgen slim gebruikmaakte van zijn lange uitschuifbenen en met een sublieme tackle wist hij de bal bij de aanvaller te ontfutselen. Vlak voor rust kreeg zowel Jong Deurne als Mierlo-Hout nog een levensgrote mogelijkheid om de brilstand van het scorebord te doen verdwijnen. Uit een hoekschop van Ruben knikte Chiel de bal richting de linkerhoek, maar de verdediger van Mierlo-Hout stond bij de tweede paal goed opgesteld en kon zodoende de inzet net voor de lijn wegwerken. Ook Mierlo-Hout kreeg zoals gezegd nog een dot van een kans. Met een prima redding op een vlammend schot in de korte hoek, voorkwam Alex echter een mogelijke achterstand. Luttele tellen later blies de arbiter voor de rust en konden beide elftallen de warme thee in de kleedkamers gaan opzoeken.

De eerste helft was zeer sportief verlopen, maar na de onderbreking werd het duel al snel grimmiger. Evenals bij Jong Deurne ontstonden er ook bij Mierlo-Hout wat irritaties die op elkaars ledematen werden botgevierd. Dit resulteerde in vier gele kaarten die door de scheidsrechter keurig over beide teams werden verdeeld. Mede door de onderlinge kribbigheden was van goed voetbal of uitgespeelde kansen in de eerste vijftien minuten na de pauze dan ook geen sprake. Desondanks had Mierlo-Hout wel een optisch overwicht, maar behoudens wat schoten vanuit de tweede lijn werd het niet heel dreigend. Jong Deurne kon daar eerlijkheidshalve aanvankelijk niks tegenover zetten. Sterker nog, de gastheren mochten van geluk spreken dat de nummer tien van Mierlo-Hout, na een knappe individuele actie, verzuimde om de trekker over te halen. Hoewel hij vogeltje vrij in het zestienmetergebied de hoek voor het uitkiezen had, schoot hij kiezelhard door het midden waardoor Alex met een katachtige reflex de bal over het doel kon tikken.

Twee minuten later redde Frank met een snoekduik het vege lijf van Jong Deurne door een kopbal van de gasten op de doellijn weg te koppen. Een tegentreffer hing in de lucht, maar vrouwe Fortuna was Jong Deurne vandaag gunstig gezind. Nog geen minuut later zou Jong Deurne namelijk de score openen na een uitstekende aanval: Frank stoomde met bal aan de voet op langs de zijlijn, leverde vervolgens een ragfijne voorzet af, waarop Luc van de Vijfeijken tenslotte het leer met een puike kopbal tegendraads tegen de touwen aan werkte. De aloude, ongeschreven voetbalwet die stelt dat als jezelf niet scoort, de tegenstander het wel doet, trad hiermee voor Mierlo-Hout in werking. Met nog een kwartier op de klok koesterde Jong Deurne de voorsprong, terwijl Mierlo-Hout besloot om meer risico’s te gaan nemen. Dit sorteerde echter niet het gewenste effect want Jong Deurne kwam, in plaats van het verwachte slotoffensief van de bezoekers, er nog een paar keer gevaarlijk uit. Zo plots als vrouwe Fortuna gedurende de tweede helft aan de zijde van Jong Deurne ten tonele was verschenen, zo even onverwacht was ze ook weer met de noorderzon vertrokken. Vijf minuten voor tijd sloeg het noodlot voor Jong Deurne dan immers toch nog toe en dan met name voor één speler in het bijzonder: Luuk Veeneman. Luuk keerde aan het begin van het seizoen terug bij SV Deurne, nadat hij twee jaar bij Helmond Sport had gevoetbald. Ondanks zijn jonge leeftijd mocht Luuk meteen aansluiten bij Deurne 1, wat natuurlijk veel zegt over zijn voetballende kwaliteiten en het vertrouwen dat de club in hem heeft. Een tegenvaller was het dan ook toen hij tijdens een van de eerste trainingen van het nieuwe seizoen geblesseerd raakte aan zijn knie. Na enkele maanden te hebben gerevalideerd, was Luuk inmiddels alweer een aantal weken met de groep aan het meetrainen en dat ging hem zichtbaar goed af. Het moment dat Luuk weer eens een wedstrijd kon gaan voetballen, kwam met de training dichterbij en de voorbije week werd de knoop doorgehakt: Luuk zou tegen Mierlo-Hout zijn langverwachte rentree bij SV Deurne gaan maken. Helaas moest Luuk met een ogenschijnlijk zware knieblessure vlak voor het eindsignaal de strijd staken in een onschuldig duel om de bal. Via deze weg willen wij Luuk alle sterkte toewensen bij zijn revalidatie!

Luuk werd voor de resterende laatste minuten nota bene door reservekeeper Dirk van der Linden vervangen, aangezien Jong Deurne geen beschikking meer had over resterende fitte veldspelers op de bank. Dirk had zijn debuut op de linksbuitenpositie zelfs nog met een gouden randje kunnen omlijsten in de vorm van een assist, maar de inzet van Chiel op aangeven van Dirk werd geblokt door de centrale verdediger van Mierlo-Hout. Zo eindigde dit duel in een zeer tumultueuze slotfase als gevolg van de trieste aftocht van Luuk en het in allerijl wisselen van wedstrijdtenue tussen Dirk en Yheferzon langs de kant. Jong Deurne was de meest gelukkige in een toch wel redelijk gelijk opgaande wedstrijd en pakte op deze wijze drie hele belangrijke punten. Het nestelt zich door deze overwinning in de subtop van de competitie. Aankomende zondag staat om 11:00 de uitwedstrijd tegen rodelantaarndrager Avanti’31 2 op het programma. Alle support is vanzelfsprekend weer van harte welkom!

Opstelling: Alex Geven; Yheferzon van de Berkmortel (65’Luuk Veeneman; 85 Dirk van der Linden), Jorgen van der Werf, Frank Verbaarschot, Maarten Smets (45’ Daan Boerenkamp); Lars van Stipdonk, Luc van Nunen, Ruben Sonnemans; Chiel Mennen, Luc van de Vijfeijken, Stef van Rooij (60’Jesse Brouwers).

« ga terug