Jong Deurne lijdt teleurstellende nederlaag tegen Sparta'25.

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 11 april 2018 00:00

Op zondag 8 april stond er een ware 'zes punten' duel op het programma van Deurne. De blauw-witten moesten namelijk thuis spelen tegen Sparta'25, dat 3 punten onder ze stond. Bij winst kon Deurne een grote stap zetten richting de middenmoot en Sparta'25 punten op zes punten verschil zetten.

Vorige week won Deurne met maar liefst 2-6 van SSS'18. Deurne putte vertrouwen uit de winst van vorige week en dit was ook te merken aan het begin van de wedstrijd met Sparta'25. Het balbezit was in het eerste half uur van de wedstrijd in evenwicht, maar de grootste kansen waren voor Deurne. De 1-0 zat eraan te komen en deze werd uiteindelijk verzilverd door Haris. Stijn werd met een lange bal over de flanken diep gestuurd en sprintte zijn directe tegenstander uit. Met een mooie voorzet bediende Stijn de ingelopen Haris. Haris zette zijn lichaam voor de bal en schoof de bal in de rechterhoek. Deze goal zorgde voor de verdiende 1-0 op het scorebord.

Na de openingstreffer kreeg de ploeg van Daniel en Erik nog enkele kansen om de score te verdubbelen, maar dit werd vooralsnog nagelaten. Nog voor het half uur kwam alsnog de 2-0 voor Deurne. Dirk plukte de bal uit de lucht en hervatte het spel snel door een snelle uitworp naar Ruben. Onze nummer 10 draaide om zijn as en gaf een mooie dieptebal op de rappe Stijn. Stijn sprintte voor de zoveelste keer de linksback van Sparta'25 uit. Hij hield het overzicht en zag Chiel naar de tweede paal sprinten. Chiel kwam gretig voor zijn man en werkte de lage voorzet van Stijn af door de bal koel in het doel te plaatsen: 2-0.

Tot dusverre speelde Deurne een uitstekende eerste half uur, maar na de 2-0 sloop er toch enige gemakzucht binnen de ploeg van Deurne. De spits van Sparta'25 werd bediend door een lange bal naar voren. De spits van de groen-witten twijfelde niet en verschalkde onze keeper door een knap schot in de rechteronderhoek. Deze aansluitingstreffer bracht Sparta'25 terug in de wedstrijd en gaf ze een boost om de wedstrijd te kunnen kantelen. Enkele minuten later gebeurde dit ook en kwam Sparta'25 op gelijke hoogte met Deurne. Een afgeslagen voorzet werd weggekopt, maar kwam ongelukkig in de voeten van een speler van Sparta'25. Hij vuurde de bal eigenlijk naast, maar de bal werd van richting veranderd en kwam zo ongelukkig voor Deurne tegen de touwen: 2-2.

Deze twee aansluitingstreffers van Sparta'25 kwamen uit het niets, want Deurne was een stuk sterker. Uiteindelijk kwam Deurne, zoals wel vaker dit seizoen, weer een comeback van de tegenstander tegen. Kort voor rust was er weer een steekbal in de lucht te machtig voor Deurne. De diepgelopen middenvelder van Sparta'25 nam de bal uit de lucht aan en stiftte de bal in het doel van Deurne. Zo gaf Deurne in een tijdsbestek van 5 á 10 minuten een 2-0 voorsprong weg in een 2-3 achterstand.

Tijdens de rust werd de tactiek ietwat gewijzigd en probeerden we elkaar te motiveren om de achterstand om te buigen in een overwinning.

Na de rust begon Deurne weer zoals het de wedstrijd begonnen was. De bal werd weer binnen de ploeg gehouden en probeerden de verdedigers en de middenvelders onze flankspelers in de diepte te bereiken om weer op gelijke hoogte te komen. In de 55e minuut kwam uiteindelijk de verdiende aansluitingstreffer voor Deurne. De bal werd veroverd en Yheferzon gaf de bal op Chiel. Chiel nam de bal op eigen helft aan en zag met zijn snelheid de kans om een actie aan te durven. Twee spelers van Sparta'25 werden voorbijgespeeld en Chiel kwam op kracht ook zijn derde tegenstander voorbij. Onze vleugelspits uit Griendtsveen zette zichzelf 1 op 1 met de keeper. Chiel bleef koel en schoot de bal zuiver in de hoek. De keeper van Sparta'25 was kansloos en Deurne kwam weer op gelijke hoogte met Sparta'25.

De 3-3 van Chiel kon het keerpunt van de wedstrijd zijn, maar desalniettemin nam Sparta'25 het heft weer in handen. Bij Sparta'25 hadden ze ook een snelle vleugelspeler op de linkerkant staan. De linksbuiten werd met een steekpass over de grond de diepte in gestuurd. Een paar kapbewegingen later zette hij zichzelf in een kansrijke positie en krulde de bal in de verre hoek: 3-4.

Deurne moest weer terugkomen van een achterstand en had hier nog een half uur voor. Deurne wilde met zijn opportunisme kansen creeeren, maar dit was tevens de valkuil voor de blauw-witten. Zo vergaten we vaak de bal in de ploeg te houden en kozen we te snel voor de lange bal. Dit zorgde voor een rommelige laatste half uur met een paar kansen om de gelijkmaker binnen de touwen te werken. Maar dit werd tevergeefs voorkomen door de verdediging van Sparta’25. Uiteindelijk kwam er in de laatste minuut van de wedstrijd nog één kopkans voor Deurne, maar ook deze werd uit de bovenhoek getikt door de keeper. Zo verliest Deurne opnieuw een wedstrijd waarin een 2-0 voorsprong werd weggegeven. De wedstrijd typeert de wisselvalligheid van dit seizoen.

De nederlaag heeft pijnlijke gevolgen voor de stand, want Sparta’25 heeft middels deze wedstrijd Deurne ingehaald. Volgende week zondag staat een lastige uitwedstrijd tegen koploper Venray op het programma. We zullen van onze beste kant moeten laten zien om volgende week de punten uit Limburg mee te nemen naar Deurne. De wedstrijd wordt om 11.00 uur gespeeld op Sportpark De Wieën te Venray .

Opstelling Jong Deurne: Dirk, Yheferzon, Jorgen (Juan), Frank, Maarten, Lars, Huub, Ruben, Stijn, Haris (Chris), Chiel.