Jong Deurne gaat zwaar competitie slot tegemoet

Verslagen — Gepubliceerd op 03 mei 2017 00:00

Na de uitschakeling in het bekertoernooi waar Jong Deurne tot aan de kwartfinale wist door te komen, dat overigens nooit eerder voor een 2e team in de clubgeschiedenis is voorgekomen, stonden er nog twee competitiewedstrijden op het programma.

Om zich definitief veilig te stellen moest er eigenlijk nog (minimaal) 1 keer gewonnen worden. Alles was er dan ook aan gelegenheid om dit niet van de laatste wedstrijd af te laten hangen, volgende week thuis tegen Volharding. Nee, het zou tegen SV Meerssen moeten gebeuren.

Maar het begon niet goed. Al binnen de eerste 5 minuten was het raak voor Meerssen. Een fout zorgde ervoor dat Deurne al snel met 0 - 1 op een achterstand stond. Zeker in het eerste kwartier leek het erop dat Deurne de wedstijd met te veel nonchalance was begonnen. Daarna herpakte Deurne zich en dat meteen resulteerde in enkele goede doelpogingen. Eerste d.m.v. een goed met links genomen afstand schot van Jelle dat net over het doel van Meerssen ging. Kort daarna werd Lars in stelling gebracht die recht voor het doel zijn schot minden in de handen van de keeper schoot, waar hij de hoek voor het uitkiezen had. Daarna kreeg Meerssen ook weer een paar grote kansen. Door het goede keeperswerk van Jordy bleef de stand op 0-1 staan. Alleen diepe ballen op de voorwaartse konden min of meer voor wat gevaar zorgen aan Deurne zijde. Nog een paar goede kansen van Stijn, maar helaas. Even werd nog gedacht nadat Stijn in het strafschop gebied ten val kwam aan een penalty maar daar zag de scheidsrechter niets in. Het laatste wapen feit voor rust nog een speciale ingestudeerde corner. Via Ruben kwam de bal bij broer Jelle, maar helaas werd het goede schot halverwege geblokt. Die bal zou anders gegarandeerd prachtig in het doel zijn beland. In de laatste minuten nog een kans voor Meerssen, maar we gingen met 1 – 0 de rust in.

Deurne leek goed uit de rust te komen, na goed overspel belande de bal op rechts bij Joosten. Zijn voorzet was net iets te hoog waardoor Jan de bal niet goed kon inkoppen. Nog enkele kansen over en weer volgen waarna de trainer van Deurne besloot alles of niets toe te gaan passen. Twee aanvallend ingestelde spelers Steegs en Van Schijndel werden gebracht voor Yheferzon en Verbaarschot. Met deze wissel ging Joosten in de spits voetballen waardoor er een 4-mans voorhoede ontstond. Er ontstonden hierdoor wel enkele kansen met de beste middels een goede actie van Broeks op links die de zich vrij speelde maar zijn schot ging net voor langs. Een paar gevaarlijk counter uitvallen van Meerssen konden natuurlijk niet uitblijven. Jordy wist enkele keren goed redding te brengen. Het aanvallend ingestelde Deurne liet steken vallen waardoor in de 90 minuut het tweede doelpunt van de wedstrijd viel, 2 – 0.

Nu zal Deurne volop aan de bak moeten volgende week thuis om zich veilig te spelen. Misschien is een gelijkspel genoeg, maar dat is allemaal afhankelijk van de wedstrijd Blauw Geel’38 – SV Meerssen. De geplande D-Day ter afsluiting van het seizoen en wederom volop activiteiten in De Basis moeten extra motiverend kunnen werken om inderdaad met een overwinning het seizoen positief af te sluiten. Wellicht is in dit verslag een oproep om daar de hele week rekening mee te houden geen overbodige boodschap. Laat dit seizoen waarin we zoals ik begon met dit verslag in de beker zo ver zijn gekomen en clubgeschiedenis hebben geschreven niet verpesten met een nederlaag met alle gevolgen van dien in de laatste seizoen wedstrijd. Laten we er gewoon een feest van maken met de overwinning!

Jordy Janssen; Yheferzon van de Berkmortel (Huub Steeghs), Jorgen van de Werf, Frank Verbaarschot (Juan van Schijndel), Maarten Smets, Jan Kuipers, Ruben Sonnemans, Lars van Stipdonk, Ronald Joosten, Jelle Sonnemans en Stijn Broeks.

Ruben Sonnemans