Jong Deurne deelt de punten met Boekel Sport op zonovergoten Kranenmortel Deurne – 6 mei 2018

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 13 mei 2018 00:00

Op zondag 6 mei stond op Sport de Kranenmortel de wedstrijd tussen Jong Deurne en Boekel Sport op het programma.

De uitwedstrijd was één grote glibberpartij op een slecht veld. Tijdens die wedstrijd scoorde Chiel tweemaal en Deurne won de wedstrijd toen redelijk eenvoudig met 0-2. Bij deze wedstrijd, die ingehaald moest worden voor de tweede periode, kreeg Deurne steun uit de jeugd van Dirk van de Sande, Nick Teeuwen en Chris van Opbergen. Bij Jong Deurne ontbraken namelijk Jorgen van der Werf (Deurne 1), Maarten Smets (blessure), Chiel Mennen (Pfeiffer), Huub Steeghs (fulltime botenbouwer) en Luc van Vijfeijken (blaar).

De wedstrijd golfde in het begin nogal op en neer met een paar halve kansen voor beide elftallen. Deurne had het zo nu en dan lastig met de opkomende linksback van Boekel Sport. Hij kon, naast gevaarlijke indraaiende corners nemen, gemakkelijk mee op komen en kreeg van de Deurnese middenvelders alle tijd om lekker op te komen en een vrije speler voorin in te spelen. Deze Boekelse aanvallers kregen op hun beurt ook alle tijd om open te draaien, de combinatie te zoeken met de spits of zelf een voorzet te geven. Deurne kon het eigenlijk de hele eerste helft niet opbrengen om van de eigen goal af te spelen en druk te zetten op de Boekelse mannen.

Halverwege de eerste werd halsoverkop besloten dat Dirk van de Sande maar druk moest gaan zetten op de hangende spits die steeds op het middenveld in balbezit kwam. Vandaar dat Deurne met drie man achterin op achterstand kwam tijdens de eerste helft. De bal kwam, na slecht wegwerken, in de voeten van de linksbuiten van Boekel Sport. Hij wandelde met de bal langs drie à vier Deurnese verdedigers die niet ingrepen. Behendig schoot deze jongeman de bal hoog binnen achter Dirk van der Linden: 0-1. Meteen na deze openingstreffer kreeg Bart Nelemans een enorme kans op de gelijkmaker. Hij werd diep gestuurd vanuit het middenveld en schoot de stuiterende bal over de keeper, maar naast de goal. Helaas geen gelijkmaker, al werd Deurne wel iets gevaarlijker. Uit het opportunistische spel kwam uiteindelijk de 1-1. Lars kwam in balbezit op randje zestien, omspeelde behendig zijn tegenstander en schoot werkelijk prachtig tegendraads binnen. Met rechts schoot hij de bal over de keeper in de kruising: 1-1! Met deze stand gingen de ploegen rusten.

In de rust werd ons duidelijk gemaakt dat we niet mee moesten gaan in het belabberde spel van de tegenstander. Er werd afgesproken dat we meer druk gingen zetten op de tegenstander zodat ze niet genoeg tijd hadden om op het middenveld het spel te maken. Deze tegenstander moest en zou kapot gespeeld worden en Deurne was verplicht om de drie punten in eigen huis te houden. In de rust werd de moegestreden Chris gewisseld voor Pieter.

Tijdens de tweede helft was het inderdaad Deurne dat het spel maakte. Kansen waren er voor Yheferzon, Ruben en Haris na goede dieptepasses van onder andere Dirk van de Sande. Helaas wist Deurne niet te scoren en bleef de stand op 1-1 staan. Uit het spel van Boekel Sport bleek dat zij genoegen namen met een gelijkspel. Ze hadden geen haast wanneer het spel stil lag, tot frustratie van sommige spelers van Deurne. Na ongeveer een uur spelen kwam Stef erin voor Lars en na driekwart wedstrijd kwam stormram Chiel in het veld voor Bart. Boekel Sport kreeg nog twee gevaarlijke kansen. Eén schot vanuit onverwachte hoek werd goed gepareerd door Dirk en in de laatste minuut belandde een rollertje van randje zestien op de paal. Hier kwam Deurne erg goed weg en kreeg het niet het deksel op de neus.

Even daarvoor had een verdediger van Boekel Sport de rode kaart moeten krijgen van de scheidsrechter toen Chiel er aan de linkerzijlijn vandoor ging met de bal na goed zijn lichaam tussen de bal en de man gezet te hebben. Hij stormde op de goal af en terwijl hij dit deed kreeg hij een ontzettende rotschop te verwerken van achter. De noppen stonden na de wedstrijd nog steeds in zijn kuit. De speler zag de gele kaart en kwam hier goed weg, tot onvrede aan de zijde van Deurne. De wedstrijd eindigde in 1-1, waardoor Deurne en Boekel Sport ditmaal de punten delen.

Dit is een goed resultaat voor Boekel Sport in de strijd onderin en voor Deurne zijn dit twee verloren punten. Op 13 mei, moederdag, speelt Deurne om 12:00 in Mierlo tegen het tweede elftal van Mierlo-Hout. Mierlo-Hout, dat voor de winterstop een serieuze speler was bovenin de ranglijst, is nu wat verder weggezakt en staat met 22 punten uit 19 wedstrijd twee plekken onder Deurne op de ranglijst. Het kan de punten dus goed gebruiken in de strijd tegen degradatie en heeft nog wat goed te maken omdat het in Deurne eerder dit seizoen een zure 1-0 nederlaag leed. Komt dat zien op zondag 13 mei 2018 om 12:00 op sportpark De Beemd.

Opstelling: Dirk van der Linden, Yheferzon, Dirk van de Sande, Frank, Nick, Bart (75’ Chiel), Ruben, Haris, Lars (60’ Stef), Chris (45’ Pieter) en Stijn.

Verslag geschreven door Dirk van der Linden