Jong Deurne boekt overwinning in Boekel

Overig nieuws — Gepubliceerd op 31 oktober 2017 16:30

Chiel Mennen schiet Deurne 2 met twee doelpunten naar overwinning in Boekel

Zondag 29 oktober ’17 –

Boekel Op de laatste zondag van oktober stond voor de beloften van Deurne een uitwedstrijd tegen Boekel 2 op het programma. Een wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander, op papier. Boekel en Deurne hadden voor de wedstrijd namelijk allebei 4 punten uit 4 wedstrijden. De wedstrijd zou dus een verschil kunnen betekenen op de ranglijst. Een groot deel van de selectie nam plaats in de bolide van vader Steeghs. Een bolide (Space Wagon) die, tot grote verbazing van Ruben, gewoon over de weg reed en niet al vliegend zijn weg naar Boekel aflegde. Eenmaal aangekomen in Boekel werd gauw besloten de nederlaag van twee weken geleden van ons af te spelen en vol gas de wedstrijd in te gaan. In de trainingsweek voorafgaand aan de wedstrijd werd vooral aandacht besteed aan verschillende manieren van druk zetten.

De wedstrijd begon met een grote kans voor Boekel. Nadat Haris op het middenveld de bal verloor, kon de centrumaanvaller van Boekel na een goede steekpass voor de goal komen. Doordat deze leed aan een totaal gebrek aan besluitvaardigheid, hoefde Dirk niets anders te doen dan te blijven staan. De spits tuimelde over Dirk heen en de bal verdween niet in het doel. Direct erna, in de zesde minuut, kwam Deurne op voorsprong. Chiel kreeg de bal aangespeeld van Yheferzon. Chiel draaide naar het doel, omspeelde een aantal verdedigers en kwam zo vrij voor de goal. Met zijn kapotte linker schoof hij de bal beheerst in de hoek. De keeper kon zijn handen er niet genoeg achter krijgen om een goal te voorkomen: 0-1. Even later maakte Maarten kennis met het voorhoofd van Job. Bij een corner vanaf links waren zowel Job als Maarten er als de kippen bij om de bal bij de eerste paal weg te koppen. Omdat Job ongeveer twee keer zoveel weegt als Maarten, was het Job die Maarten het licht uit kopte. Het zag er erger uit dan het in werkelijkheid was, want Maarten kon meteen weer verder. De rest van de eerste helft kenmerkte zich door persoonlijke fouten aan de kant van Deurne, waardoor Boekel een paar keer gevaarlijk kon worden. Dit kwam onder andere door fout schoeisel (Dancing on Boekels Ice), verkeerde inspeelballen en ongecontroleerd instappen. Met 0-1 gingen beide ploegen rusten.

Na iets meer dan een uur spelen verdubbelde Deurne de voorsprong. Maarten gaf een voorzet vanaf rechts. De verdediger van Boekel, die door Chiel het bos in werd gestuurd met een vooractie, ging onder de bal door. De bal zou vanaf de voet van Maarten eerst het net raken en daarna pas de grond. Chiel nam de bal namelijk op de borst aan, draaide een halve slag en volleerde de bal snoeihard tegen de touwen: 0-2. Naar het schijnt, is dat Boekelse doel nog aan het trillen. Na een uur spelen werd Job gewisseld voor Frank en kwam Stef erin voor Juan. Later kwam ook Huub erin voor Ruben. In de laatste fase van de wedstrijd, waarin het een klein beetje begon te regenen, nam Boekel iets meer risico. Er werd een verdediger doorgeschoven en er kwamen twee mensen voorin te staan. Zij konden echter geen potten breken. Deurne was nog één keer gevaarlijk. Chiel pompte een bal vanaf randje 16 op goal en ondanks dat de bal van richting veranderd werd door een verdediger van Boekel, kon de keeper het schot pareren. De overwinning kan gerust ‘degelijk’ dan wel ‘zakelijk’ genoemd worden. Met uitzondering van de eerste helft zijn er weinig kansen weggegeven. Wel kan het spel, dat af en toe slordig was, verbeterd worden. Dit moet gebeuren, willen we volgende week ook winnen. We spelen dan om 11:00 thuis tegen Top 2. Zij hebben 4 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. Een overwinning zou natuurlijk super zijn om aansluiting te vinden met de subtop.

Tot dan!