JO19-2 overtuigend kampioen na overwinning op Stiphout: vanaf de zijlijn door een fan.

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 29 mei 2018 00:00

Na er in de eerste seizoenshelft al op gerekend te hebben kon de beker met de grote oren nu eindelijk echt uit de kast gehaald en opgepoetst worden voor het afsluitende duel tegen Stiphout.

De directe concurrentie was in de eerdere directe duels via bij vlagen oogstrelend spel (SVSH, Rood Wit en ZSV) en via perfecte teamdiscipline (Bruheze) namelijk reeds genadeloos afgedroogd en op achterstand gezet.

Een punt (of wellicht zelfs een nederlaag) zou voldoende zijn voor het kampioenschap. Om alle voorbereide festiviteiten en de in het vooruitzicht gestelde drank (en Metro munten) niet in gevaar te brengen wilden wij het daar uiteraard niet op laten aankomen. Bovendien verzocht onze ( u welbekende) clubscheidsrechter (en fan/sponsor) ons dringend om gezien de tropische omstandigheden op het speciaal gearrangeerde hoofdveld snel een aantal keren te scoren; een positie op de middellijn leek hem namelijk aanzienlijk beter dan onnodig meters te maken.

Allerlei overtuigende redenen dus om flitsend van start te gaan en de tegenstander vanaf het begin compleet vast te zetten. Aangezien echter het overgrote deel van onze spelers reeds de avond ervoor een behoorlijk voorschot genomen leek te hebben op het kampioensfeest (of het einde van de eindexamens had gevierd) ontsnapte Stiphout op de meest onwaarschijnlijke manieren aan een grote achterstand bij rust (3-0). Na uiteraard een donderspeech in de rust van onze topcoach en kampioenenmaker Ben werd de wedstrijd na rust vervolgens gecontroleerd uitgespeeld waarbij wij niet te beroerd waren om onze tegenstanders hun eretreffer te gunnen (10-1).

Na het laatste fluitsignaal konden toen de toegestroomde supporters het veld bestormen om hun helden te feliciteren met het behaalde kampioenschap. Mooie woorden, bloemen en felicitaties vanuit de coördinator/bestuur aan het team en aan de succescoach volgden, een trofee voor Serish als speler van het jaar en als slagroom op de taart op maat gemaakte kampioenshirts.

Daarna nog een biertje op het terras, confettikanonnen, bierpongen, heerlijke bbq, kalveren oormerken, CL (match fixing) kijken, Bassment en als afsluiting van een fantastische derde helft een bezoekje aan Zeilberg. Heren, het was TOP!