JO11-1 KAMPIOEN 2016-2017!!!

Overig nieuws — Gepubliceerd op 02 juni 2017 17:00

Op maandag 15 mei, de laatste competitiewedstijd, moest er gewonnen worden bij en van SV Brandevoort om evenals in het najaar weer kampioen te worden in de hoofdklasse. En dat lukte, met een klinkende 1-7 overwinning werd het kampioenschap uitbundig gevierd!

In de eerste zeven wedstrijden werd met uitzondering van één gelijkspel alles overtuigend gewonnen en vaak met mooi combinatievoetbal. In de daaropvolgende 3 wedstrijden was het voetballend minder goed maar werden er op basis van karaktervoetbal 6 punten binnen gehaald. Hierdoor hadden we voor de laatste wedstrijd, met twee verliespunten minder dan de nummer 2 en 3, het kampioenschap in eigen hand.
De weergoden waren ons goed gezind en er waren heel veel toeschouwers uit Deurne naar Brandevoort afgereisd om onze jongens met attributen, spandoeken en luidkeels aan te moedigen.
Bij een enkele speler was er sprake van wedstrijdspanning, echter deze was snel verdwenen doordat er al in de eerste minuut werd gescoord. Een vrije trap van onze niet-moe-te-krijgen Thijs Vosselman ging rechtstreeks in het doel. In de zestiende minuut werd het 0-2 door Eshra; na een mooie uittrap van keeper Dirk schoot hij de bal over de keeper binnen. Snel daarna kopte Milan uit een corner goed op doel echter ging deze poging net naast. In een spaarzame aanval van SV Brandevoort hielden de verdedigers Merlijn, Daan en Rick de rijen uitstekend gesloten. In de vijfentwintigste minuut viel de tweede goal. Op het middenveld was Ilias af en toe net een baltovenaar, zeer behendig manoeuvreerde hij zich langs de tegenstander. In de tweede helft creëerden onze jongens, mede via Thijs Joosten vanaf de rechterflank, enkele goede mogelijkheden. De mooiste aanval was de 0-4, de aanval werd opgezet door onder andere Jesper en fraai afgerond. Onze topscoorder en spits Rowen was vandaag vaak als aangever betrokken bij de vele kansen die we creëerden. Enkele minuten voor tijd maakte onze jongens nog de vijfde en zesde treffer alvorens Brandevoort vlak voor tijd de eer wist te redden. Het slotakkoord, in de laatste minuut, was weer voor onze jongens: 1-7!
Daarna gingen de champagneflessen openen en kon het kampioenschap worden gevierd.
Snel werd de weg vervolgd naar de (thuis)Basis op de Kranenmortel. Hier werden de jongens door enkele speciaal daar naartoe gekomen of extra lang opgebleven jeugdteams, ouders, broers/zusjes, oma’s/opa’s, ooms/tantes en overige supporters via een enorme erehaag onthaald. Daarna was er nog een mooie speech van Pieter van Bussel namens het bestuur en hadden leiders Jos en Frank ook nog enkele leuke feiten over afgelopen jaar verwoord. Hoofdtrainer Harm is samen met Job en Jelle supertrots op zijn team dat met 59 goals voor en slechts 13 tegen een mooi resultaat heeft neergezet. Later op de avond konden de jongens in de kantine genieten van een heerlijke friet met snack en werd het afgelopen seizoen door de supporters nog eens stevig doorgenomen.

De ouders van de jeugdleden SV Deurne JO11-1 bedanken de leiders/trainers Jos, Frank , Jelle, Harm en Job. Daarnaast hebben we i.v.m. blessures af en toe ook een beroep mogen doen op spelers van de JO11-2 en JO10-1, bedankt hiervoor.  En SV Deurne bedankt voor de mooie woorden…..en de lekkere frietjes/snack’s .

Ouders van de SV Deurne JO11-1