Henk en Twan Aarts, beiden waren voetballer en keeper.

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 05 december 2017 00:00

Henk en Twan Aarts, vader en zoon. Bijna zou ik het lied Papa van Stef Bos gaan zingen. Ze lijken namelijk bijzonder veel op elkaar, de nuchterheid zelve.

Henk begon met voetbal in 1974 bij SV Deurne. Hij was rechtsback en werd per toeval keeper. De doelman van A1 raakte geblesseerd op een toernooi in Helmond en Henk verving hem. Hij keepte tijdens dit toernooi zo goed dat Henk een uitnodiging kreeg om het seizoen erop in SV Deurne Top A te komen keepen.

Henk heeft warme herinneringen aan Theo van Dijk. “Van Dijk had discipline hoog in het vaandel staan en ik heb op het vlak van keepen veel van hem geleerd!”

In 1977 echter koos Henk voor de gezelligheid en ging in Walsberg voetballen bij het elftal dat nu bekend staat als SV Deurne 8. “Dit is een elftal dat een vriendenteam is geworden”, aldus Henk.

Henk begon als laatste man maar toen doelman Jan Koppens ermee stopte nam Henk het stokje over. Vier jaar geleden stopte Henk ermee, hij is nu 57 jaar oud.

Henk heeft het elftal van zijn zoon Twan nog getraind bij de D’tjes. Verder is hij nog keeperstrainer bij de junioren geweest.

Henk en Twan zijn beiden degelijke keepers. Ze scoren nagenoeg altijd een voldoende. Henk zijn favoriete keeper is Jan van Beveren. “Die zweefduiken zie je nergens meer”, aldus Henk. Hij is dan ook supporter van PSV.

De favoriete keeper van Twan is Edwin van de Sar. “Een degelijke keeper die altijd op de goeie plek stond.” Twan is fan van Ajax.

Beiden hebben een voorkeur voor gewoon gras in plaats van kunstgras. “Bij kunstgras loopt men vaker blessures op zoals schaafwonden”, roepen beiden in koor.

Twan begon ook als voetballer namelijk centrale middenvelder bij F4 op Leeuwkensbroek in Walsberg. Daar werd hij met E4 kampioen. Dat was de lichting Frank Teeuwen/Paul Arts.

Later werd Twan keeper en ging hij onder coach Sijmen Peijnenburg de concurrentiestrijd aan met zijn gabber Eelco de Bresser. Rond die tijd werden zij vrienden van elkaar. Ze hebben elkaar leren kennen bij SV Deurne.

Twan vond Jan Bukkems als keeperstrainer ronduit fantastisch. “Jan was fanatiek en maakte af en toe smakelijke grappen!”

Een hoogtepunt als keeper beleefde Twan toen A1 onder Rick de Rooij promotie/degradatieduels mocht voetballen in Gemert. SV Deurne A1 promoveerde. “Rick de Rooij is de beste coach die ik bij de junioren heb gehad”, aldus Twan.

Hij is nog twee keer reservekeeper geweest bij SV Deurne 1. Bij wedstrijden tegen Dijkse Boys (met toenmalig coach Klaas Wels) en tegen Susteren met als trainer Frank Weijers.

Twan heeft nog gevoetbald bij SV Deurne 8 als linkshalf. Dit was nog in de periode dat zijn vader hierin speelde. Dat kwam Twan goed uit, dan hoefde hij op zondag tenminste niet de wekker te zetten. Twan keerde terug op Sportpark De Kranenmortel. Hij keept nu bij SV Deurne 5. Nu is voortaan zijn vriendin zijn wekker.

Henk fungeert af en toe nog als grensrechter bij thuiswedstrijden van SV Deurne 8.

Henk en Twan Aarts; beiden degelijke, getalenteerde keepers die van gezelligheid houden.