Gretig Deurne behaalt grote zege in Hoensbroek 0-6

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 19 november 2017 00:00

Omdat Mark Louwers met een blessure aan de kant moest blijven startte Deurne, evenals twee weken geleden, met Job Steeghs in het centrum van de verdediging.

Jurgen Elbers had in de voorbereiding naar deze wedstrijd zijn spelers nog eens nadrukkelijk gewezen op de wedstrijden tegen de degradatiekandidaten vorig seizoen, waarin Deurne nagenoeg alle punten liet liggen. Dit hadden de spelers goed in hun oren geknoopt, waardoor de trainer zijn mannen tot grote tevredenheid zeer gemotiveerd en tot de laatste minuut erg gretig bezig zag.

FC Hoensbroek kon de hele wedstrijd geen vuist maken, maar het duurde tot de 35e minuut alvorens Deurne de 0-1 kon aantekenen. Na een goede aanval over links kon de keeper van Hoensbroek met een uiterste redding ten koste van een corner een goal voorkomen. Het bleek uitstel van executie te zijn want de corner werd perfect door Jan Kuipers op het hoofd van diezelfde van der Steen gelegd, die snoeihard binnen kopte. Daarvoor had Parfait Luwawa al een 100% kans na een fraaie actie van Maarten Vos op rechts om zeep geholpen, hij kreeg de prima voorzet volledig verkeerd op zijn hoofd. Deze misser maakte hij in de 40e minuut meer dan goed door een goed lopende aanval over diverse schijven met een fraai schot vanaf zeker 20 meter in de verre hoek te draaien 0-2. Daarmee gingen de spelers de rust in. Deurne ging na de pauze door met aanvallen en het duurde slechts 3 minuten voor de 0-3 op het bord stond. Gregory Lammers werd op de rand zestien in de mangel genomen, waarna Jan Kuipers de toegekende vrije trap langs de muur in de verre hoek krulde. Kort daarna incasseerde Thijs Matheij de enige gele kaart voor Deurne deze middag. Nadat Lammers aan Deurne-zijde nog twee mooie combinaties door het midden niet wist te verzilveren kreeg Hoensbroek in de 63e minuut haar eerste echte grote kans, maar de aanvaller schoot te wild waardoor de bal ver over het doel ging. Via enkele corners probeerde Hoensbroek nog wat terug te doen, maar wist Bukkems niet te verschalken. In de 68e minuut was het de net voor Vos ingevallen Ruhendry Martina die een sublieme pass van Jan Kuijpers op waarde wist te schatten en fraai binnen werkte 0-4.

Daarna werden Matheij en Steeghs vervangen door Daan Geven en Wim Verbeek. Het goede spel van Deurne hield onverminderd aan en dat leidde nog tot twee doelpunten, nadat Martina eerst nog een van richting veranderde bal net niet bij de 2e paal kon binnen glijden. Diezelfde Martina leidde in de 84e minuut wel de 0-5 in door een goede tackle, waarna van der Steen Mark Kuijpers op randje buitenspel in stelling kon brengen, die vervolgens zijn eerste competitiegoal voor Deurne scoorde. Een dik verdiende waardering voor zijn tomeloze inzet. Het slotakkoord was voor van der Steen die een goede steekpass van Luwawa beheerst afrondde. Wim Verbeek was blij dat hij weer eens wat speelminuten kon maken en kwam na afloop met de quizvraag wanneer Deurne voor het laatst met 0-6 had gewonnen. Inderdaad ook in Zuid- Limburg tegen EHC met 4 doelpunten van Vos en 2 van Gerdes.

Door deze overwinning is Deurne met 14 punten opgeklommen naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst samen met Minor en Wittenhorst. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Susteren, waarin hopelijk een vervolg kan worden gegeven aan een mooie reeks.

Tot slot: Deurne zal het in de volgende ronde van de beker op moeten nemen tegen Someren, een mooie derby op donderdagavond 7 december.

Opstelling Deurne: Bukkems, Plas, Y. Veeneman, Steeghs (Verbeek), M. Kuijpers, Lammers, Matheij (D. geven), J. Kuipers, Vos (Martina), van der Steen en Luwawa.

« ga terug