Feestweekend Verslag 2 & 3 September

Activiteiten — Gepubliceerd op 04 september 2017 00:00

Jubileumavond SV Deurne gigantisch succes. Op zaterdag 2 september vond de aftrap plaats van de festiviteiten in het kader van het 75-jarig jubileum van SV Deurne. Om 17.30 kregen jeugdspelers een spiksplinternieuw tenue uitgedeeld. Er werd een foto geknipt van het getal 75 gevormd door jeugdspelers. Daarvoor stond clubfotografe Roos Knijnenburg op het dak. Vrees niet, ze is er heelhuids van afgekomen.

In de avond was het feest. Men kon voor 15 euro onbeperkt drinken. De avond begon rustig maar het orkest zorgde voor een goede ambiance. De sfeer brak pas echt los toen Petra van de Kant en Heidi Hermans de polonaise inzetten.

Het orkest speelde diverse soorten muziek zoals een medley van ABBA, Anita Meyer maar ook hedendaagse muziek zoals Leef van Dré Hazes. Elvis Presley was uit de doden herrezen en verzorgde een optreden. Dat swingde de pan uit.

Leon Verdonschot hield enkele toespraken. FC Robinstijn en Dit Deurne van Ons zullen dit jaar onze maatschappelijke doen zijn en nauw verbonden blijven aan onze club. De 90-jarige Theo van Griensven kreeg het eerste jubileumboek uitgereikt. Hij is lid vanaf de eerste dag dat SV Deurne bestaat en tevens het oudste. Ook Roos Knijnenburg en Marcel Koolen kregen het jubileumboek uitgereikt. Zij waren degenen die de inhoud van het boek verzorgden.

Ria Manders, Jordan Bevers, Albert van Dam en Stefan Aspers werden bedankt voor hun bewezen diensten en kregen allen een shirt uitgereikt met een persoonlijke opdruk.

Er werd nog door clubleden van SV Deurne gezongen. Zo zong Erwin Boerenkamps op een fantastische manier Brabant van Guus Meeuwis. Jan Lutters (The Voice van SV Deurne) zong een lied van Elton John.

Mensen we hebben genoten!

Feestweekend verslag Zondag 3 September

Nieuw clublied SV Deurne werd uit volle borst gezongen.

Op zondag 3 september 2017 was het feest bij SV Deurne vanwege het 75-jarige jubileum. Het zonnetje scheen dus het kon niet fout gaan. In de vroege middag was er een smakelijke brunch. Deze was erg goed verzorgd en er werd ook flink gelachen.

Maar het ultieme moment vandaag was het inzingen van het nieuwe clublied van SV Deurne. Marlies Joosten leidde het grote koor perfect en bracht er zelfs zozeer de stemming in dat spontaan de polonaise werd ingezet. Het lied werd twee keer gerepeteerd en toen kwam de generale. De ene persoon zong wat zuiverder dan de ander maar het enthousiasme was bij allen fenomenaal. Ik zal er niets van schrikken als we binnenkort gevraagd worden voor The Voice of Holland.

Er was nog een jubileumwedstrijd die eindigde in 6-5 voor het elftal dat bestond uit spelers van SV Deurne1 en 2. Ze voetbalden tegen oudgedienden van kampioenselftallen uit begin jaren negentig gecombineerd met die uit het seizoen 2007/2008.

Af en toe sneuvelde er wel eens per ongeluk een bierglas tijdens deze mooie dag maar de stemming bleef erin.

Nederland won in een niet al te beste wedstrijd met 3-1 van Bulgarije. Zo won ik door een weddenschap afgesloten op deze wedstrijd met voetbalcoryfee Jan Lutters een pizzaatje. Laat je die spoedig bezorgen Jan?

Met name een compliment aan alle vrijwilligers. Over deze dag praat men over tien jaar nog over. Het maakt nu al deel uit van het collectieve geheugen van SV Deurne.