Erik Wilbers; gedreven om te winnen en scheidsrechter.

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 04 oktober 2017 00:00

Erik voetbalt bij SV Deurne 8 en is dit jaar begonnen als scheidsrechter. Erik begon al met voetbal op zijn vijfde. De reden was dat zijn vader jeugdleider was van een elftal dat een spelerstekort had.

Erik voetbalt als linksbuiten maar is ook keeper. Hij is geschikt als linksbuiten omdat hij hard kan rennen. Hij is goed in situaties van 1 op 1 op de keeper afgaan, die voorbij lopen en dan de bal in een open goal te werken.

Erik heeft in de lagere juniorenelftallen gevoetbald en heeft o.a. goeie herinneringen aan coach/trainer Harrie van den Einden. “Harrie trainde veel op de afwerking. Dat wierp zijn vruchten af. We hadden veel scorend vermogen.”

Erik heeft een grote wilskracht. Erik is begonnen met het VMBO en ging daarna naar het MBO (studierichting administratief medewerker). Nu zit hij op het HBO en studeert Accountancy/Bedrijfseconomie.

Dit is zijn eerste seizoen als scheidsrechter. Hij zegt dat je als arbiter niet moet gaan discussiëren over je beslissingen want er is altijd wel iemand die er commentaar op heeft. Hij werd bij zijn eerste wedstrijd begeleid door Ad Welten van de scheidsrechterscommissie. De kracht van Erik is dat hij direct kan zijn en zeker geen draaikont is.

Erik heeft bewondering voor Yuri da Silva Cruz. “Een serieuze scheidsrechter met af en toe wat humor.” Erik wil graag de scheidsrechter cursus nog gaan doen en vanuit daar kijken hoe ver hij komt. Wel wil hij eerst afkijken hoe dit eerste seizoen als scheidsrechter verloopt.

Hij heeft respect voor SV Deurne 8-Trainer Henri Aarts. “Die man heeft een passie voor voetbal en kan de zaak flink opnaaien.”

“De band tussen de Kranenmortel en Leeuwkensbroek wordt steeds beter”, aldus Erik. Vorig seizoen had Karel Aarts zijn 40-jarig jubileum. Er was een wedstrijd tegen de Veteranen van SV Deurne op Sportpark De Kranenmortel en daarna was er gratis bier met bitterballen. “Een fantastisch gebaar van voorzitter Leon Verdonschot”, aldus Erik.

Erik Wilbers, een jongeman die zichzelf 100 % kent en heel goed weet wat hij wil.