“Die blik in hun ogen doet wonderen!”

Activiteiten — Gepubliceerd op 02 juli 2018 00:00

Activiteitencommissie SV Deurne op zoek naar nieuwe leden.

Op vrijdagavond 22 juni 2018 ben ik te gast bij het C/D-kamp in Ons Huis te Ommel. Een schitterende locatie die ook al voor volgend jaar is gereserveerd.

Er wordt in de avond gevoetbald met kleine goaltjes, de teams zijn zo ingedeeld dat het redelijk gelijk op gaat. Er is geen prijs aan dit toernooitje verbonden, wel worden de punten bijgehouden. Jeugdspeler Daan Hubers roemt de sfeer en gezelligheid. “Zeker voor herhaling vatbaar”, aldus Daan.

“Die blik in hun ogen…….onbetaalbaar”, aldus Jolanda Honings. Jolanda werd vier jaar geleden lid van de commissie, ze was gevraagd door Jordan Bevers. Hun kinderen voetbalden in hetzelfde elftal. “Zo leer je ouders en familieleden ook op een andere manier kennen. Ik wou er na dit jaar mee op houden maar het is keileuk om te doen. Ik ga door!” Wel vindt ze het jammer dat het moeilijk is om vrijwilligers te vinden die helpen bij de evenementen. “Daar zouden we best ondersteuning in kunnen gebruiken!”

Eric Manders is reeds vijf jaar lid van de activiteitencommissie. Hij begon als vrijwilliger bij de mini’s. Eric is ook nog coördinator en leider bij de E/F geweest. “Zo rollen verscheidene ouders in de activiteitencommissie”, aldus Eric. De activiteitencommissie zoekt nog nieuwe leden. Wat wordt er zoal georganiseerd? Een E/F-kamp, een C/D-kamp, een spellenmiddag en het Sinterklaasfeest voor de kleintjes. Maar nieuwe leden mogen natuurlijk ook met suggesties komen om nieuwe evenementen te organiseren. “Een goed gevoel voor fantasie en initiatief wordt zeer op prijs gesteld”, aldus Eric.“We zoeken vooral aanpakkers, regelaars en organisatoren.”

Er wordt weinig en kort vergaderd, de vergaderingen bestaan vooral uit de puntjes op de i zetten. Men kan ook lid worden als echtpaar zodat men zich afwisselend op kan splitsen dat slechts één van beiden naar de vergadering of evenement komt.

Op vrijdagavond 22 juni 2018 loopt de jeugd van SV Deurne C/D naar het sportpark van Olympia Boys, onderweg wordt er gezongen en gelachen. Zo kan de jeugd zijn energie kwijt. Hilarische taferelen als er spelertjes tijdens het schieten van strafschoppen een Panenka uitproberen, een bal hoog over gaat (een Clarence Seedorfje) maar er wordt ook geapplaudisseerd als een speler de bal zuiver in de bovenhoek mikt.

In de avond is er voor de jeugd heerlijk drinken, chips en M & M’s. Ze mogen tot laat opblijven en zijn dan ook op een positieve manier zeer levendig.

De activiteitencommissie nuttigt een drankje, er worden anekdotes opgehaald en niemand valt buiten de boot.

Op zaterdag was er de stormbaan en levend tafelvoetbal. De jeugd leeft zich uit, allen hebben ze het naar hun zin. Kortom, één groot feest.

Voelt u zich geroepen om lid te worden van de activiteitencommissie meldt u zich dan aan. U kunt mailen naar ericmanders70@gmail.com