Deurne pakt 3 belangrijke punten in matige wedstrijd bij Venlosche Boys

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 05 november 2017 20:00

Harm van der Steen weer belangrijk met 2 doelpunten

Deurne had het gedurende het eerste half uur lastig op het kleine en slecht bespeelbare veld van Venlosche Boys. Van enige opbouw was geen sprake, het was meer tegenhouden en lange ballen naar voren jagen. Na een van de vele uitglijpartijen kreeg Venlosche Boys in de 14e minuut een dot van een kans, maar Joost Bukkems redde de inzet van dichtbij uitstekend. Een minuutje later het eerste aanvallende wapenfeit van Deurne, een goede inzet van Yuri Veeneman werd door Harm van der Steen met een fraaie volley net naast geschoten. Daarna kreeg Venlosche Boys een paar mogelijkheden, maar het vizier van de spitsen stond niet op scherp.

Na een half uur begon Deurne langzaam wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Eerst was het Maarten Vos die de laatste man verraste en alleen op de doelman af leek te gaan, ware het niet dat hij onreglementair werd afgestopt. De scheidsrechter zag er niets in , waar een rode kaart op zijn plaats was geweest. Daarna was het Parfait Luwawa die een voorzet van Vos met een fraaie omhaal net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. In de 44e minuut nam Luwawa heel snel een ingooi, waar de Boys dachten dat de inworp voor hen was. Voordat ze het in de gaten hadden had Jan Kuijpers de ingooi bij van der Steen liggen, die de bal half glijdend in het doel werkte 0-1. De doelman beklaagde zich nog bij de scheidsrechter, maar dat leverde hem slechts geel op. Direct na de rust had Venlosche Boys opnieuw een goede scoringskans, maar Bukkems redde met een reflex weer uitstekend.

Thijs zag een afstandsschot net naast gaan. In de 63e minuut kreeg Deurne een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van de zestien. Van der Steen ging achter de bal staan en Matheij was nuttig in de muur 0-2. Venlosche Boys wenste nog niet te capituleren, voerde een drietal wissels door en dwong Bukkems nog tweemaal tot een uiterste krachtsinspanning.

Uiteindelijk viel in de 83e minuut de verdiende tegengoal, eveneens uit een makkelijk gegeven vrije trap op de zestien. Bukkems kon de inzet in 1e instantie pareren, maar de rebound van Paul vullings was hem te machtig. Deurne speelde de wedstrijd daarna professioneel uit en kwam niet meer in gevaar.

In de blessuretijd werden de grensrechter en één van de invallers van Venlosche Boys nog met rood van het veld gestuurd, hetgeen onnodig was in deze felle maar sportieve wedstrijd.

Door deze overwinning komt Deurne op 11 punten en staat daarmee op een gedeelde zesde plaats.

Volgend weekend is Deurne vrij en over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Hoensbroek op het programma.