Deurne en Wittenhorst moeten beiden genoegen nemen met één punt

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 29 oktober 2017 00:00

Een prima pot voetbal in Deurne eindigt in 1-1, een stand die al na 22 minuten op het bord stond> Het publiek was de grote winnaar in een in hoog tempo op en neer gaande wedstrijd, waarin alleen meer goals ontbraken.

Deurne startte met Matheij als rechterspits in de basis en Vos op de bank. Bij Wittenhorst stond voormalig Deurne- speler Bart Zanders in het hart van de verdediging. De eerste tien minuten tasten de ploegen elkaar een beetje af, maar bij de eerste de beste aanval van Wittenhorst was het gelijk raak. Thom Derks kon op de rand van de zestien makkelijk aannemen en om zijn tegenstander draaien om vervolgens de 0-1 binnen te prikken. Kort daarna had Harm van der Steen de stand gelijk moeten trekken na een foute terugspeelbal, maar helaas ging zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal. Toch viel de gelijkmaker in de 22e minuut, na een goede dieptepass van Yuri Veeneman wist Parfait Luwawa zich handig vrij te spelen op links en zijn voorzet was op maat voor Thijs Matheij, die zijn eerste competitiedoelpunt voor Deurne binnen kon glijden.

Daarna pakte Deurne de controle over de wedstrijd en dat resulteerde in een reeks goede kansen uit mooie aanvallen over de flanken en uit vrije trappen. Maar opnieuw Matheij, van der Steen, Lammers en Luwawa kregen de bal er niet in. Wittenhorst kon daar maar een echte kans tegenover zetten via een vrije trap, waarvan de rebound met wat geluk in de handen van Joost Bukkems eindigde. Uit de tegenaanval kon Jan Kuipers een voorzet van Van der Steen net niet verzilveren. Kort voor rust miste van der Steen een voorzet van de voortdurend over links opstomende Mark Kuijper.

Ook in de 2e helft was Deurne tot de 80e minuut de baas op het veld en had het verdiend om op voorsprong te komen. Een corner werd door Mark Louwers ingekopt, maar de keeper redde in twee instanties op miraculeuze wijze. Kort daarna opnieuw een flitsende aanval over links, waarbij gregory Lammers de hoek voor het uitkiezen had. Hij schoot beheerst binnen, maar een Wittenhorst- verdediger winst met een ultieme actie de bal nog van e lijn te halen. Ook een tweetal vrije trappen leidde tot kansen, maar de bal wilde er niet in. Intussen wisselde Wittenhorst twee spelers met als gevolg dat de laatste 10- 15 minuten voor Wittenhorst waren met enkele dotten van kansen, echter de voorwaartsen van Wittenhorst verzuimden de overwinning alsnog mee naar Horst te nemen.

Dat zou gezien het verloop van de wedstrijd ook iets te veel van het goede zijn geweest, daarover waren beide trainers het na afloop met elkaar volledig over eens.

Opstelling Deurne: Bukkems, Plas, Y. Veeneman, Louwers, M. Kuijpers, Loverbos (89'Vos), Lammers, J. Kuipers (80'Martina), Matheij, van der Steen en Luwawa.