De Battle van de Peel

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 31 oktober 2017 00:00

Op zaterdag 4 november 2017 wordt om 3 uur in de middag The Battle van de Peel gespeeld. Het betreft de wedstrijd tussen Racing Boys 1 en SV Deurne 6 op het sportpark in Vreekwijk.

Bij beide teams leeft de wedstrijd al. Boet van Achterberg (zowel supporter van Racing Boys 1 als van SV Deurne 6) heeft met Racing Boys-keeper Luuk Verhaegh gewed. Als Racing Boys met 7 doelpunten verschil wint krijgen ze een blad bier van Boet. Zo niet, dan geldt het andersom. Boet heeft echter ook gewed met Jeroen Verhaegh van SV Deurne 6. Als SV Deurne 6 met minder dan 7 doelpunten verschil verliest krijgt Jeroen een blad bier van Boet, is het meer dan krijgt Boet dit blad bier van Jeroen. Zo speelt Boet altijd quitte.

Tussen Koen Martens en Luuk Verhaegh speelt ook een weddenschap om twee bladen bier. De winnaar van deze twee krijgt die cadeau van de ander.

Is SV Deurne misschien niet een schoenmaatje te klein voor Racing Boys 1? Moeten ze niet tevreden zijn met een kleine nederlaag? Het zou geen schande zijn. Ik zeg maar zo het is beter om overreden te worden door een Porsche dan door een Smartje.

Robert is bij SV Deurne 6 als leider aan de slag gegaan door toedoen van Sjef Dirks. Robert is namelijk bevriend met Sjef. Sjef werd door Dirk van Grotel (toenmalig speler van dit elftal) gevraagd om coach te worden van dit vriendenteam. Sjef en Robert hebben dit samen twee jaar gedaan en nu voert Robert alleen de scepter.

Tom van Ansem is door toedoen van Bart van Schijndel coach geworden van Racing Boys 1. Tom heeft leiderschapskwaliteiten en in een humoristische stemming werd Tom gevraagd als coach. Dit was anderhalf jaar geleden. Zo ging Tom mee op voetbalvakantie naar Gran Canaria. Later kwam Bart hier serieus op terug en werd Tom werkelijk coach van Racing Boys 1.

Racing Boys bestaat voor een groot gedeelte uit spelers die een achtergrond hebben bij SV Deurne. Het werd ze belet om bij SV Deurne een vriendenteam te vormen en toen zijn ze naar Racing Boys vertrokken. Het team kent spelers als Mark Struik, Willem Ketelaars en Luuk Verhaegh. Sterker nog bij Racing Boys 1 voetballen spelers die bij SV Deurne 1 gevoetbald hebben denk maar aan Eric Sleegers, Falk Louwers en Bart van Schijndel.

Volgens Tom zouden Bart en Eric nog zo op het niveau van SV Deurne 1 mee kunnen. Tom roemt Bart van Schijndel om diens winnaarsmentaliteit. “Een zegen voor je eigen elftal, een vloek voor de tegenpartij.” Bart heeft dit seizoen al tien doelpunten gescoord.

Robert vraagt aan Tom of hij Bart niet op wil stellen bij deze wedstrijd. Tom adviseert Robert om gewoon twee mannetjes op Bart te zetten zoals ze bij Lionel Messi van Barcelona doen.

Robert zegt dat hij blij is om nou eens in een leuke competitie te spelen. Hij is blij met zo’n zware tegenstander als Racing Boys 1.

Tom vertelt dat hij als coach van Racing Boys maar één opdracht heeft namelijk kampioen worden. Hij heeft een heel goed elftal en voetballen hoeft Tom ze niet te leren. Zijn belangrijkste taak is om de spelers scherp te houden. Het mag niet zo gebeuren als tijdens het seizoen 2007/2008 gebeurde met zijn team bij SV Deurne dat ze in het begin van het seizoen alle wedstrijden met ruime cijfers wonnen maar tijdens de laatste wedstrijd nog vol aan de bak moesten om kampioen te worden.

Er staan vrienden tegenover elkaar tijdens deze wedstrijd. Zo voetbalt Koen Martens tegen zijn gabber Tom Berkers.

Beide coaches vinden dat deze wedstrijd een waar voetbalfeest moet worden maar scherpte en strijd mogen niet ontbreken. De weddenschapjes zorgen op een ludieke manier voor een extra beladenheid. De derde helft wordt hoe dan ook door beide teams samen gevierd.

Supporters van SV Deurne en Racing Boys komt u allen kijken en maak deel uit van het decor van dit grote voetbalfeest.