Ben Aldenzee

Column Henk Driessen — Gepubliceerd op 29 augustus 2018 09:45

Ben Aldenzee (1997) voetbalt sinds 2008 bij SV Deurne.

Ben Aldenzee weet heel goed wat hij wil. Ben Aldenzee (1997) voetbalt sinds 2008 bij SV Deurne. Hij denkt dat als hij wat eerder was begonnen hij op een hoger niveau had kunnen spelen. Sterker nog Ben heeft in zijn kleutertijd al gevoetbald namelijk bij de mini’s van SV Deurne maar hij vond er als klein kind niets aan. Door vrienden als Stijn Groen en Jantje Roy besloot Ben weer te gaan voetballen. Hij begon bij de E6. Ben vind ik zelf een leider in het veld, hij coacht zijn teamgenoten en wil eruit halen wat erin zit. Hoe werd Ben trainer? Toen Ben in de A3 voetbalde onder leiding van Ronald de Wit begon er bij hem een lampje te branden. Het was een vriendenteam met enkele buitenstaanders.

Ronald maakte hier een eenheid van. “Ronald de Wit is een groot motivator”, aldus Ben. Ronald is voor Ben een voorbeeld. “Hij heeft een goede band met zijn spelers en enthousiasmeert ze. Vooral op het mentale vlak heb ik veel van hem geleerd.” Later werd Ben zelf trainer, toevallig heette dat elftal ook SV Deurne A3. Ronald de Wit was de coach, Ben en Ruhendrey Martina de trainers. “Ruhendrey is altijd vriendelijk, is altijd vrolijk maar durft ook te zeggen waar het op staat.” Ruhendrey en Ben waren nagenoeg iedere zaterdag bij de wedstrijden aanwezig.

Ben voetbalde ondertussen bij SV Deurne 5 (het team van Eelco de Bresser) maar hij ontdekte vlug dat hij meer trainer is dan voetballer. Ook speelde zijn knie hem parten. SV Deurne A3 werd na een schermutseling geseponeerd, Ben en Ruhendrey wilden echter als trainer doorgaan. Het bestuur was blij met hen als trainers en hapte direct toe. Ruhendrey is beter op het technische vlak, Ben is goed als teambuilder. Beiden vullen elkaar aan op het tactische gedeelte. Thijs Matla trainde SV Deurne O9-1 maar ging naar PSV (als jeugdtrainer). Het elftal had twee ouders als trainer en zij vonden het fijn als Ben en Ruhendrey het stokje overnamen. Frank Teeuwen heeft hierin een rol gespeeld. Het team werd tweede in hun Hoofdklasse.

Vorig jaar trainde Ben SV Deurne O10-1. Er kwam ook een plekje vrij bij O19-2. Dat gingen Ben en Ruhendrey er nog bij doen. Ruhendrey kreeg de kans om de TC3 opleiding te gaan doen en verkaste daarop naar SV Deurne O17-1. Redwan El Idrissi vulde de vrijkomende vacature in. “Redwan is vriendelijk en wil alles uit zijn voetbalcarrière halen”, aldus Ben. Met SV Deurne O10-1 werden ze vierde in een klasse met zes elftallen.

Een goede prestatie want het waren sterke tegenstanders. Het komende seizoen gaat Ben SV Deurne O13-1 trainen met Leon van Moorsel als assistent. “Leon is heel gemotiveerd”, aldus Ben. “Hij heeft ervaring en gaat me het komend seizoen steunen. Het eerste gesprek met hem aan het begin van de competitie is me reuzegoed bevallen.” Een goede trainer is voor Ben iemand die betrokken is bij spelers. Jurgen Klopp van Liverpool vindt hij ronduit fantastisch. “Klopp kan tijdens de wedstrijd zijn spelers enthousiasmeren door actief langs de zijlijn mee te leven. Hierdoor gaan ze nog beter voetballen.” Frank Teeuwen verdient ook een compliment, aldus Ben. “Hij doet zijn werk bij de voetbalclub naast zijn drukke baan en privéleven ronduit fantastisch.

Daar heb ik diep respect voor. Van Frank heb ik o.a. geleerd hoe ik een training op moet bouwen.” Slotvraag; “Ben wat doe je naast het voetbal in je alledaagse leven? “Ik doe de opleiding Sociaal Cultureel Werk op MBO-4 niveau. Ben loopt stage bij de LEV-groep Deurne. Hij is o.a. betrokken bij het project Match Mentor. Ben wil nog Maatschappijleer gaan studeren op HBO-niveau. Ben is dus een jongen die verrassende keuzes in zijn leven durft te maken. Ben Aldenzee, een fantastisch mens en een icoon bij SV Deurne.