Bekerwedstrijd De Ster 1 - Sv Deurne 1, SV Deurne laat kans(en) op overwinning liggen

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 04 september 2017 00:00

Na een oefencampagne met wedstrijden tegen Emplina en Brabantia stond vanavond de eerste bekerwedstrijd op programma. Evenals vorig seizoen was De Ster uit Stein de tegenstander. De Limburgers draaide vorig jaar een sterk seizoen in de 2e klasse en behaalde de nacompetitie voor promotie. Daarin werden ze na verlenging pas uitgeschakeld tegen Venlosche Boys dat later promoveerde naar de 1e klasse.

De beginfase was wat slordig aan Deurnese zijde waardoor de thuisploeg twee goede mogelijkheden kreeg. Gelukkig was Alex een goede sta in de weg. Na wat gevaar over en weer, waarbij Deurne met name via de flanken gevaar wist te stichten, bleef de 0-0 lang op het bord staan. Deurne kwam daarna wat moeilijk aan voetballen toe waarna De Ster wat sterker leek te worden in die fase. In de 40e minuut waren het ook de Limburgers die op voorsprong kwamen.

In de tweede helft werd deze voorsprong zelfs nog vergroot. Een afgeslagen bal uit een hoekschop werd opnieuw ingebracht. Deze bal leek naast te gaan, maar de centrale verdediger van De Ster wist de bal bij de 2e paal opnieuw terug voor het doel te koppen waarna deze van dichtbij binnen werd gewerkt. Vanaf dat moment leek er een knop om te gaan bij Deurne. De ploeg sloeg de handen ineen en zette alles op alles om deze achterstand recht te zetten. Na twee gemiste kansen volgde de aansluitingstreffer. Maarten Vos zette vanaf rechts een goede actie in. Jan Kuipers nam de bal over, speelde nog twee spelers voorbij en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. Een goed doelpunt op een belangrijk moment waarbij het overwicht ook in een doelpunt uitgedrukt werd. Met een aanvallende wissel, Stefan van de Werf voor Anton Loverbos, werd de druk op De Ster verhoogd. Er was veel druk op de bal en er werd op momenten goed en soms opportunistisch gespeeld. Dit leidde ook tot de terechte gelijkmaker. Spits Harm van der Steen zette goed en slim door, zette een verdediger opzij en wist vervolgens ook de keeper te verschalken, 2 - 2.

Deurne bleef aanzetten en kreeg met onder andere Harm en de ingevallen Thijs Matheij, die zijn rentree maakte bij SV Deurne na enkele jaren SJVV, nog hele goede kansen op de een derde doelpunt. Een doelpunt Harm werd zelfs nog afgekeurd door de scheidsrechter. Deurne liet zo op verschillende momenten na om de drie punten binnen halen. Gelukkig reageerde Stan Respen aan de andere kant bij een van de weinige gevaarlijke momenten van De Ster zéér attent waardoor hij met een goede sliding binnen her strafschopgebied nog een gevaarlijk schot wist te blokken. Na 93 minuten vond scheidsrechter Nelissen het welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.

Zo eindigde de eerste wedstrijd in een 2 - 2 gelijkspel. Naast de rentree van Thijs Matheij is ook het zeer verdienstelijk debuut van Quincy Plas het benoemen meer dan waard! Volgende week om 19.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Erp op he programma. Zij verloren vandaag thuis met 1 - 2 tegen VOAB. Tot volgende week zaterdag!