20180610 Feestelijk slotweekend jubileumjaar SV Deurne

Activiteiten — Gepubliceerd op 13 juni 2018 00:00

DEURNE – SV Deurne sloot het feestseizoen ter gelegenheid van het 75 jarige bestaan af onder voortreffelijke weersomstanden.

Met twee wedstrijden - op een sfeervol versierd sportpark - van legendarische teams uit het rijke verleden van de club werd de middag begonnen. ’s Avonds was er een gezellige feestavond, annex reünie. Op zondag namen de jeugdteams deel aan een intern zeven tegen zeven toernooi.

Om 16.00 uur trad het kampioenselftal 2007-2008 ( kampioen hoofdklasse B en de legendarische bekerwedstrijd tegen Feyenoord) in het strijdperk tegen de angstgegner van die tijd: SV Gemert. Aan Deurnezijde mannen als Guido Budziak, Alain van de Besselaar, Maarten Vos, Bart van Schijndel, Ronald Joosten (wie kent hem niet?) en toenmalig aanvoerder Jeroen van Oosterhout. Bij Gemert waren, onder andere, Sven van Ommeren, Mark en Erik van Dijk, Bas van der Reijken, Robert van Lankveld en Pim van Zutven van de partij. Het duel eindigde in remise: 2-2. Scheidsrechter was Tomy Klein Zieverink.

Nico Fransen en Jan Pijpenseel

De tweede wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte. Hiermee werden Nico Fransen van toenmalig hoofdsponsor Modexpress en Jan Pijpenseel - de uiterst succesvolle trainer van het kampioenselftal dat van de tweede klasse door promoveerde naar de hoofdklasse begin jaren 90 van vorige eeuw - herdacht. Niek, de zoon van Nico, speelde bij De Beloften en de zonen van Jan Pijpenseel, Erik en Marcel waren als toeschouwer aanwezig.

Onder anderen Peter van de Beek, Willy Spetgens, Karel Hoonings, Koen Knijnenburg, Marcel Seijkens, Arold Willems bonden de strijd op een zinderend warm sportpark aan met De Beloften; het uiterst succesvolle seniorenteam dat in tien jaar tijd maar liefst vier keer de titel wist te grijpen. In dit team onder anderen: Stijn en Daan Willekens, Pim van Rooij, Niek Fransen, Sander van Dinther, Kay Schatorjé en Stefan Aspers. Deze wedstrijd werd door De Beloften, die een fors lagere gemiddelde leeftijd hadden, met een eclatante 1-3 gewonnen. Dit duel werd geleid door Roel Vosselman.

Huldiging jubilarissen en onthulling fotowand

Theo van Griensven (75 jaar lid), Wim van den Broek (65 jaar lid), Marius Boerenkamps (60 jaar lid), Gerard van Moorsel (60 jaar lid), Harrie van den Broek (50 jaar lid), René van Cuijk (40 jaar lid), Jan Hendrix (25 jaar lid), Albert van Dam (25 jaar lid), Wim van den Heuvel (25 jaar lid – deze was verhinderd.) werden door voorzitter Leon Verdonschot in het zonnetje gezet. Als speciaal moment werd door de voorzitter en de 91-jarige Theo van Griensven een enorme fotowand onthuld met daarop alle jeugdspelers van de club. Voorzitter Verdonschot: “Met de fotowand van zes jaar geleden eerden we het verleden en nu, met deze immense foto van de hand van Roos Knijnenburg, eren we onze jeugd, de toekomst van onze vereniging!”

Nog meer huldigingen

Aan het slot van de receptie werd door Riny van Deursen, Ambassadeur KNVB regio zuid 2, aan Jan Manders de KNVB-waarderingsspeld in goud opgespeld. Jan Lutters, Jack Keijsers, Bernard Verhoeven, Ronald Roy (verhinderd) en Thédor Goossens ontvingen de zilveren scheidsrechtersspeld. Allen werden door de Ambassadeur toegesproken in dichtvorm.

Ludieke veiling

Tijdens de feestavond onder leiding van dj Daan Peters klom Eelco de Bresser regelmatig op het dj-podium om daar een deel van de nog overgebleven veilingstukken – van de veiling in het tweede feestweekend - aan de man te brengen. Daar slaagde hij, naarmate de avond vorderde, uitstekend in.

Jeugdtoernooi zeven tegen zeven

Zondagochtend trad de jeugd van SV Deurne om 09.00 uur aan voor het zeven tegen zeven verenigingstoernooi en de penaltybokaal. Ook nu waren de weersomstandigheden uitstekend. In elke wedstrijd van het toernooi speelden de spelers in steeds andere samenstelling van teams.

De winnaars van het toernooi: 1. Storr van Bussel; 2. Thijs Joosten; 3. Sven Meulendijks . Penaltybokaal: 1. Dirk Reijnders (7 t/m 9 jaar). 1. Lars Reijnders (10 t/m 12 jaar)