Clublied SV Deurne nieuwe nummer 1 in de Top 40?

Activiteiten — Gepubliceerd op 21 augustus 2017 00:00

SV Deurne heeft een nieuwe clublied. Op zondag 3 september 2017 om 13 uur beleeft dit lied de vuurdoop op Sportpark De Kranenmortel.

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen mee komen zingen. Er zijn 600 actieve leden bij de club, laten die ieder een extra individu meenemen en we hebben een koor van 1200 mensen. Zelf zing ik zo vals als een kraai maar ik zing in ieder geval mee. Het gaat er niet over uit dat je goed kunt zingen, het gaat er over uit dat je de club een plezier doet als je mee wilt zingen. Ieder kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen.

Anderhalf jaar geleden liepen leden van SV Deurne door Keulen. Het clublied van FC Köln was daar zo populair dat het bijna in iedere openbare gelegenheid gedraaid werd. Dit voetballied leefde echt in deze stad. Was dit niet iets voor SV Deurne?

Het bestuur van SV Deurne sloeg koppen met spijkers, ze zetten mensen aan het werk om een lied voor onze club te maken. Ik raad iedereen aan om op zondag 3 september te komen, het wordt een historische happening waar je als je niet komt jaren later misschien nog spijt van zult hebben.

Zondag 3 september begint met een brunch. Daarna wordt op een ontspannen manier geoefend met het zingen van het lied. Dat zal beslist tot hilarische taferelen leiden en er zal veel gelachen worden. Om 13 uur gaat het echt gebeuren. Men hoopt dat er een groot scherm beschikbaar is waarop de tekst van het lied te lezen valt. Men hoeft dus niet perse tekstvast te zijn. Het heeft ook iets weg van karaoke.

Er worden waarschijnlijk opnamen van het optreden gemaakt en het zou leuk zijn als die op YouTube worden gezet. Sterker nog, zou het geen idee zijn om de opgenomen versie op dvd te zetten zodat mensen het kunnen kopen?

De Koninklijke Harmonie Deurne komt het instrumentale gedeelte verzorgen. Michiel Dankers verdient hiervoor een pluim. Marlies Joosten (ieder jaar leidt zij het Carnavalskoor) is de dirigente. Martien Maas heeft het arrangement geschreven. Eric Joosten deed ook goed werk met het mixen van de muziek.

Het zou leuk zijn als de elftalbegeleiders hun (jeugd)spelers ertoe bewegen om mee te komen zingen. Het zou fijn zijn als het enthousiasme voor dit clublied van onderaf gedragen wordt en het wordt zeker niet opgelegd vanuit het bestuur.

SV Deurne heeft in het verleden ook een clublied gehad. Cees van den Broek vertelde me dat dit een prachtig nummer is en hij vindt het dan ook jammer dat SV Deurne daar zo weinig mee gedaan heeft.

Cees is de schrijver van de tekst van het nieuwe clublied. Hij hoopt dat het bij de traditie van SV Deurne gaat horen. Cees vertelde me dat hij eens op Anfield Road was geweest om een wedstrijd van Liverpool te bekijken. Toen zong het hele thuispubliek het clublied You’re Never Walk Alone. Het zou leuk zijn als dit met het nieuwe clublied bij SV Deurne ook zou gebeuren. Het zou fijn zijn als het bij de identiteit van SV Deurne gaat horen.

Het nieuwe clublied zal de Top 40 wel niet halen. “Dè weet ik nog nie zo zeker”, grapt Cees. Aan het enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen.

Clublied SV Deurne

Langs de lijn, op ‘t veld, eijn ding is d’r mer wà telt.
Altijd vol d’r tegenan, SV Deurne.
Irlek, rechtuit, nooit ’s trug deger vuruit,
Mì respect vur iedereijn, SV Deurne.

Vruuger al, ’t moes zo zijn, tweije wier dor saome eijen.
Lang geleje, Meulepeep, SV Deurne.
Saome inne wil, tèèj en bonkig as de Peel,
En ’t is nie anders naw, SV Deurne.

Blauw mì wit, vur altijd, SV Deurne.

Al dè volk wà d’r stì, as ’t ooit wà minder gì.
Vierkant aachter ons ploeg, SV Deurne.
Mì hart vur de sport, tot ’t straks wir bitter wordt,
Dè gevuul makt ons eijn, SV Deurne.