Kunstgrasveld

Kunstgras

Sinds het seizoen 2009-2010 beschikt SV Deurne over een kunstgrasveld.

Hiervoor heeft de vereniging gedragsregels opgesteld.

Gebruik kunstgras

Hoewel een kunstgrasveld vergeleken met natuurgrasvelden een stuk minder onderhoud nodig heeft, is een onderhoudsvrij kunstgrasveld een illusie. Elk kunstgrasveld heeft onderhoud nodig.

Verontreinigingen zijn funest voor elke kunstgrasconstructie. Zwerfvuil, bladeren en takjes, maar ook kleinere deeltjes zoals mos, algen en fijne zandkorrels zorgen ervoor dat de bovenlaag compacteert. Zo vormt zich een harde laag die leidt tot gladheid, verminderde waterdoorlatendheid en verhoogde blessuregevoeligheid. Ook de levensduur van een kunstgrasveld heeft hier natuurlijk onder te lijden. Derhalve zijn er een aantal gebruikersregels opgesteld. De regels worden ook vermeld op de borden bij de ingang van de kunstgrasvelden.

De twaalf kunstgras-regels

1. Gebruikers van het kunstgrasveld mogen alleen met schone voetbalschoenen het kunstgras op. Zorg dus voor schone voetbalschoenen vóór je het veld op gaat, gebruik de borstels
  2. Betreed het veld alleen via de toegangshekken; doe het hek achter je steeds dicht
  3. Geen kauwgom op het veld
  4. Geen glaswerk op of rond het veld
  5. Het veld mag absoluut niet betreden worden met rookwaren en/of vuur
  6. Geen stalen noppen gebruiken
  7. Niet express tegen de boarding schieten
  8. Het kunstgrasveld is uitsluitend toegankelijk voor de spelers, hun teamleider, hun trainer en voorzover van toepassing natuurlijk de scheidsrechter. Alle publiek dient zich volstrekt achter de veldafscheiding op te houden. Ook het staan van het publiek tegen de binnenkant van de veldafscheiding is dus niet toegestaan.
  9. Het slepen met doelen is niet toegestaan (graag optillen en verplaatsen/verrijden) .
  10. Na gebruik oefen- en jeugddoelen terugzetten op de opstelplaatsen
  11. Niemand gaat aan doelen of doeltjes hangen.
  12. Na de training of wedstrijd de kleding goed uitschudden. De rubberkorrels zijn namelijk schadelijk voor de wasmachine. Trainers en leiders worden verzocht er op toe te zien dat de regels worden nageleefd.

Houdt u zich aan de regels? Het is erg belangrijk voor het onderhoud en de levensduur. Bedankt alvast namens het bestuur van SV Deurne.

Huishoudelijk reglement gebruik Laola-vel

1. Alleen leden van SV Deurne mogen gebruik maken van het Laola-veld. Maximaal 12 personen gelijktijdig op het veld.
  2. Trainers die met hun team gebruik willen maken van het Laola-veld krijgen voorrang. De trainer geeft aan dat hij gebruik wil maken van het veld en vraagt de spelers op het veld, het veld te verlaten
  3. De laatste speler sluit de toegangsdeur
  4. Eten, drinken en kauwgom is niet toegestaan op het veld
  5. Glaswerk is niet toegestaan
  6. Roken is niet toegestaan
  7. Stalen noppen zijn niet toegestaan
  8. Express tegen de boarding schieten is niet toegestaan
  9. Publiek moet buiten de boarding blijven en mag zich niet op het Laola-veld begeven
  10. Het is niet toegestaan aan de doelen/netten te hangen en op de boarding te zitten.

De Laola spelregels

1. Een wedstrijd wordt gespeeld met 5 tegen 5. Trainer en reservespelers blijven buiten het veld.
  2. Spelers dragen schone voetbalschoenen (geen stalen noppen) en maken vooraf gebruik van de borstels
  3. Iedere vorm van tackelen of neerhalen is verboden
  4. De terugpassregel geldt: de keeper mag de bal niet met de hand opvangen, als een medespeler hem de bal gecontroleerd met de voet of knie heeft toegespeeld (volgens KNVB-veld reglement).
  5. De keeper mag de bal alleen in het strafschopgebied in de hand nemen.
  6. De keeper mag slechts tot de middenlijn uit zijn doel lopen.
  7. De keeper mag de bal over de middenlijn gooien (maar niet gooiend scoren).
  8. Alle vrije trappen moeten indirect genomen worden.
  9. Afstand bij een spelhervatting = minimaal 5 meter.
  10. Een strafschop wordt vanaf 7 meter genomen (nemer moet ruimte krijgen).
  11. Iedere vorm van sieraden moet af- of uitgedaan worden. Er mag ook niks afgeplakt worden (met bijvoorbeeld pleisters).